Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vežite se, krećemo

VIDEO Vožnja pri brzini od 501 km/h!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Superbrzi vlakovi na japanskoj željeznici postigli su brzinu od čak 501 km/h.

Obavljene su prve testne vožnje na japanskim superbrzim Maglev vlakovima. Postignuta brzina iznosi nevjerojatnih 501 km/h! Cilj ovog projekta je uspostaviti maglev prugu od Tokija do Osake do 2045. godine, a s vremenom se nadaju istom prugom povezati i cijelu zemlju, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo" Ilustracija Važni napredak Napravili levitirajući vlak koji vozi po običnoj pruzi: Moći će razviti brzinu do 200 kilometara na sat

Ovi aerodinamični vlakovi najbrži su u svojoj konkurenciji, a proizvođači tvrde kako ovaj oblik prijevoza znatno manje zagađuje od letova avionom koji se trenutno koriste za povezivanje udaljenih kineskih gradova.

>> Kina otvorila najdužu trasu brze željeznice na planetu

Maglev tehnologija (magnetic levitation) koristi magnete koji vagone podižu iznad pruge, tj. iznad vodilice čime se gubi potreba za kotačima, a samim time i za trenjem kotača o tračnice. Shodno tome, maglev vlakovi su puno brži i puni tiši od svih vlakova koji se danas koriste u komercijalnom prometu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene