Obavijesti Video Pretražite Navigacija
You`ve been – thunderstuck!

Nuklearna postrojenja napao AC/DC virus!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi cyber napad na Iran – virus napao dva nuklearna postrojenja, pojačao zvučnike na maksimum i zasvirao 'Thunderstruck'

Puno se posljednjih mjeseci pisalo o cyber napadima na iranska nuklearna postrojenja, a brojne glasine upućuju na to da iza tih napada stoje SAD i Izrael.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Slika nije dostupna Pravila cyber ratovanja Ne napadajte bolnice i nuklearne elektrane!

Nove teške optužbe protiv SAD-a i Izraela: Oni su razvili virus Flame!

Nakon Stuxneta i Flamea, nedavno je na Iran izvršen još jedan cyber napad zbog kojeg su, kako prenose u Huffington Postu, zatvorena dva nuklearna postrojenja (Natanz i Fordow). Za razliku od Stuxneta i Flamea koji su bili iznimno kompleksni i za čiji su razvoj potrošeni milijuni dolara, u novim napadima na iranska nuklearna postrojenja korišten je već postojeći open-source hakerski alat Metasploit koji je dizajniran za pronalaženje sigurnosnih propusta u softveru.

O ovom napadu sigurnosnu kompaniju F-Secure obavijestio je jedan znanstvenik iz Atomic Energy Organizationa iz Irana koji je rekao da je njihov nuklearni program ponovno napadnut virusom putem kojeg su hakeri dobili pristup njihovom VPN-u te su napali i ugasili mrežni sustav i Siemensov hardver u tim tvornicama.

Ono što je naročito zanimljivo jest da se ovaj virus, osim štete na nuklearnim postrojenjima, malo i 'našalio' s Irancima te je na nekim računalima u tim tvornicama pojačao zvučnike na maksimum i tijekom noći više puta reproducirao AC/DC-jevu pjesmu Thunderstuck.

Najopasnije cyber oružje razvili su Amerikanci i Izraelci i još 2008. napali Iran!

Na Huffington Postu kažu da je ovo jeftin i open source malware kojeg su za napad na Iran mogle iskoristiti različite grupe hakera (odnosno države), ali trenutno još nije poznato tko stoji iza ovog 'opasnog i šaljivog' napada niti kolika je šteta počinjena u nuklearnim postrojenjima u Iranu.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene