Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak nije 'alien'

DNK testovi pokazali, ovaj sićušni kostur je ljudski!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DNK testovi su rekli svoje, maleni kostur za kojeg su mnogi nagađali kako je izvanzemaljskog porijekla, pripada ljudskoj vrsti.

Prije deset godina Čileanac Oscar Munoz pronašao je pored napuštene crkve u napuštenom gradu La Noria, u pustinji Atacama, sićušan mumificirani kostur humanoida, visokog tek 15 centimetara. Pronađeno biće dobilo je ime Ata (po pustinji), a dugo se vjerovalo kako se radi o abortiranom fetusu majmuna, ili o izvanzemaljcu.

Pročitajte i ovo Pronađeni ostaci ljudskog kostura - 2 Radi se identifikacija Šok kod Okučana: Čistio šikaru pa pronašao ljudski kostur Ilustracija Radnici se šokirali Pronađeni ljudski kosturi, na jednom i dijelovi odjeće

>> VIDEO Je li ovo konačan dokaz da nismo sami u svemiru?

Oko tog bića snimljen je i dokumentarac 'Sirius', čija je premijera bila prije dva dana, 22. travnja i u kojem je prikazano kako znanstvenici provode DNK testiranja na njemu. Isti testovi, međutim, razočarat će mnoge ufologe, jer su pokazali kako se radi o ljudskoj DNK, točnije DNK mutiranog čovjeka, prenosi Daily Mail.

Uzorke koštane srži analizirali su znanstvenici sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji, a rezultati su prikazani u spomenutom dokumentarcu. 'Mogu reći s apsolutnom sigurnošću kako se ne radi o majmunu. Radi se o čovjeku - bliže čovjeku nego čimpanzi. Doživio je starost između šest i osam godina', rekao je Gary Nolan, šef odjela za matične stanice na Sveučilištu Stanford.

'Očito je da je disao, hranio se i da mu je metabolizam funkcionirao. Nameće se pitanje koliko je to biće bilo u trenutku rođenja', dodao je Nolan.

Projekt Sirius djelo je dokaza koje je prikupljao bivši liječnik i osnivač 'Disclosure Project' programa, dr. Steven Greer, a osim misterija oko sićuušnog kostura iz pustinje Atacama, otkriva i zašto se napredne tehnologije namjerno drže 'pod tepihom', kako bi se održao trenutni petrokemijski sustav.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene