Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virtualni napad

I to je moguće: Danska napadnuta u – Minecraftu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Mala danska sela i gradovi uništeni su, a na njihovom mjestu sada se nalaze tenkovi i vijore se američke zastave'

'Mala danska sela i gradovi uništeni su, a na njihovom mjestu sada se nalaze tenkovi i vijore se američke zastave' – iako ovaj dio teksta iz članka objavljenog na Huffington Postu zvuči kao dio velikog vojnog sukoba između SAD-a i Danske, riječ je samo o virtualnom sukobu u popularnoj igri Minecraft. Naime, nakon što je nedavno danska geodetska agencija napravila virtualnu repliku Danske u Minecraftu, čiji je cilj prvenstveno edukacija mladih, neki su se gameri odlučili malo poigrati s virtualnom Danskom i 'amerikanizirati je', a fotografije ovog virtualnog napada objavljene su na jednom internetskom forumu posvećenom Minecraftu.

Pročitajte i ovo Mette Frederiksen pozvala i druge da to učine Danska premijerka: "Svu artiljeriju koju imamo poslat ćemo Ukrajini" Odron u Danskoj - 2 "Kontaminirano tlo" Ekološka katastrofa na sjeveru Europe: Ogromno brdo smeća kreće se prema selu

Milijunaši s interneta: Ovo su najveće zvijezde YouTubea

Zanimljivo je da, iako je danska vlada zabranila korištenje virtualnog dinamita na mapi Danske u Minecraftu, dio korisnika ipak je pronašao način za korištenje dinamita i uništavanje građevina u igri. Usprkos ovom virtualnom napadu i uništenju, u geodetskoj agenciji nisu previše zabrinuti te smatraju da je sve to dio Minecrafta u kojem se 'postojeći elementi stalno uništavaju, a stvaraju se novi'.

Ipak, ovisno o razini uništenja, oni će povremeno ponovno izgraditi uništene zgrade – osim ako to prije ne naprave sami korisnici Minecrafta te su neki već uništene zgrade zamijenili s travom i znakovima mira.

Zahvaljujući ovom modelu, školarci i studenti u budućnosti će moći iz svojih učionica otići na virtualne šetnje Danskom te na BBC-u napominju kako se u Danskoj ova igra i ranije koristila kao alat u edukaciji mladih jer se pokazalo da školarci imaju puno veću motivaciju za učenje u okruženjima kojima su im poznata, a Minecraft se pokazao kao logičan izbor s obzirom na veliki broj mladih koji igraju ovu igru. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene