Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HTC One (M8)

HTC predstavio nasljednika NAJBOLJEG telefona na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HTC One proglašen je najboljim pametnim telefonom na svijetu u 2013. godini, a njegov nasljednik dolazi s još većim ekranom i snažnijim hardverom

Glasine o nasljedniku HTC-ova smartphonea One koji je na prošlomjesečnom Mobile World Congressu proglašen najboljim pametnim telefonom na svijetu internetom kruže već nekoliko mjeseci, a ova je kompanija jučer napokon i službeno predstavila ovaj telefon – HTC One (M8).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poručuju iz HTC-a 'Požalit ćete ako kupite Samsungov Galaxy S5' Slika nije dostupna Top modeli Ovo su najbolji pametni telefoni predstavljeni u 2013. godini!

Ovo je NAJBOLJI pametni telefon na svijetu!

Pokazalo se da je većina glasina bila istinita te novi One sada dolazi s još većim ekranom dijagonale 5 inča (uz rezoluciju od 1920x1080 piksela), ali ima manji rub oko ekrana tako da nije puno veći od svog prethodnika čija dijagonala ekrana iznosi 4,7 inča.

Ovaj telefon ne donosi velike promjene te je i dalje riječ o odlično napravljenom i vrlo atraktivnom uređaju, komentirali su u svojoj recenziji novinari The Vergea koji su ga već imali prilike testirati. Osim većeg ekrana i kućišta napravljenog od metala, HTC One može se pohvaliti i s odličnim hardverom koji uključuje četverojezgreni 2,3GHz Snapdragon 801 procesor, 2GB RAM-a, 16, odnosno 32GB memorije koja se može dodatno proširiti memorijskim karticama kapaciteta čak 128GB te snažnom 2,600mAh baterijom.

Operativni sustav na kojem telefon radi je, naravno, Android, verzija 4.4 KitKat iznad kojeg je HTC postavio vlastito Sense 6 sučelje s BlinkFeedom koji na početni ekran donosi najbitnije vijesti (slično kao i popularna aplikacija Flipboard). Novi Sense softver donosi i opciju ekstremne uštede baterije koja bi, nakon što baterija padne na samo pet posto, trebala omogućiti još 15 sati rada telefona (ali samo najvažnijih opcija – telefoniranje, SMS i e-mailovi).

Oni su najiščekivaniji ove godine!

HTC je na ovom modelu poboljšao i kameru kojoj je dodao još jednu leću koja omogućava primjenu nekih zanimljivih efekata poput naknadnog fokusiranja fotografija, zamućenja pozadine i 3D efekta, dok se s prednje strane nalazi kamera rezolucije 5MP koja će biti idealna za selfie fotografije.

HTC One će se na određenim tržištima (uključujući i neka tržišta europskih zemalja) u prodaji pojaviti već danas, dakle ranije u odnosu na jednog od njegovih najvećih konkurenta – Samsung Galaxy S5 čiji je početak prodaje najavljen za travanj.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene