Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Korisnici koji žele gledati spotove na YouTubeu bez reklama, u budućnosti bi mogli plaćati desetak dolara mjesečno.


U posljednje vrijeme internetom kruže brojne informacije oko Googleovih planova vezanih uz YouTube te bi ova kompanija već krajem ove ili tijekom sljedeće godine trebala pokrenuti streaming servis baziran na YouTubeu. Prema tim glasinama, novi YouTubeov servis prvenstveno bi bio orijentiran na streaming glazbe te bi njegovi korisnici za određenu mjesečnu naknadu (vjerojatno oko deset dolara) imali pristup velikom broju pjesama i albuma.

Youtube postavio NAJVEĆI rekord: Više od milijardu korisnika mjesečno

Vezani članci Slika nije dostupna YouTube više neće biti u potpunosti besplatan! Slika nije dostupna Korisnici ljuti na Google zbog šale o gašenju YouTubea

Osim pjesama, taj bi servis trebao uključivati i glazbene spotove na YouTubeu te bi za tih deset dolara korisnici mogli gledati spotove i slušati glazbu bez reklama koje su danas prisutne na ovom video servisu. Oni koji ne žele plaćati novčanu naknadu, također će imati pristup njihovom glazbenom servisu, no oni će morati slušati, odnosno gledati oglase između pjesama i spotova, dok će pretplatnici imati i još neke dodatne mogućnosti poput pohrane pjesama i njihovog slušanja offline.

Informacije novinara The Guardiana kažu da će YouTubeov pretplatnički servis biti prvenstveno orijentiran mobilnim korisnicima i konkurirat će već postojećim servisima poput Spotifya te napominju kako je Google već potpisao ugovore s najvećim diskografskim kućama tako da će korisnici putem YouTubeovog streaminga moći slušati pjesme velikog broja (najpoznatijih) glazbenika.

YouTube već je sada najveći glazbeni streaming servis na kojem korisnici mjesečno pregledaju stotine milijuna glazbenih spotova – videozapise na YouTubeu mjesečno pregleda više od milijardu jedinstvenih posjetitelja, pri čemu veliki broj njih gleda upravo glazbene videozapise.

YouTube više neće biti u potpunosti besplatan!

Iz Googlea trenutno ne žele komentirati ove glasine te su na upite novinara The Guardiana o navedenom glazbenom servisu odgovorili kako oni uvijek rade na 'novim i boljim načinima na koji će korisnici moći uživati u sadržaju s YouTubea na svim ekranima', no dodali su kako 'trenutno nemaju nikakvih najava'.

S obzirom na sve veću popularnost servisa za prijenos glazbe i videa, gotovo je sigurno da i YouTube na kojem ljudi uživaju u glazbenim spotovima i pjesmama, priprema vlastiti glazbeni servis koji bi mogao privući milijune korisnika.

Što vi mislite o ovoj ideji – biste li platiti Googleu određeni mjesečni iznos kako bi slušali glazbu i gledali spotove na YouTubeu bez dosadnih reklama? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook