Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Putem ove aplikacije napokon možete objaviti stvari koje ne volite, a korisnici će na njih kliknuti palac dole i 'hejtati' ih


Putem društvenih mreža poput Facebooka i Instagrama korisnici s prijateljima (i javnosti) mogu podijeliti zanimljivosti iz svojih života – bilo da je riječ o statusima, fotografijama ili videozapisima, a taj se sadržaj može komentirati i 'lajkati'.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Nismo hakirani, krivi su naši inženjeri' Slika nije dostupna 'Zašto imam 800 tisuća fanova? - Zato što vas nerijetko - svučem'

'Gledao sam taj društveni svijet i razmišljao o tome što nedostaje', rekao je novinarima Mashablea Jake Banks koji je nedavno objavio Hater aplikaciju putem koje napokon možete objaviti one stvari koje vam se ne sviđaju.

Zbog ovih statusa vas ne vole na Facebooku

On je rekao da mu je dosadilo što se objave mogu samo lajkati pa čak i ako netko napiše da mu se nešto ne sviđa korisnici mogu na to samo stisnuti 'like' te se zbog toga odlučio razviti aplikaciju s kojom će riješiti taj problem u svijetu društvenih mreža.

Hater je prilično jednostavna aplikacija i bazirana je na principu Instagrama – korisnici fotografiraju nešto što ne vole (čak se mogu koristiti i neki osnovni filteri) te uz fotografiju objave naslov i kratak tekst, a drugi članovi ove mreže te fotografije mogu komentirati ili kliknuti palac dole i 'hejtati' ih – dakle uopće nema lajkova.

Na Mashabelu posebno ističu mogućnost da s drugih internetskih stranica 'povučete' fotografije koje vam se ne sviđaju te i njih 'hejtate'. Banks kaže da na ovaj način možete povući sve one fotografije s kojima vaši prijatelji dosađuju na Facebooku i objavite ih na Hateru tako da će na ovaj način, umjesto klika like, korisnici napokon dobiti mogućnost da na brojne fotografije sa Zuckerbergove mreže kliknu hate.

Zuckerberg već razmišlja o sljedećem koraku: Naplaćivanju korištenja Facebooka!

Postoji čak i opcija Alter ego putem koje korisnici mogu anonimno dijeliti stvari koje ne vole kod svojih prijatelja – Banks kaže da nitko ne voli stotine fotografija s putovanja koje prijatelji objavljuju na Facebooku, stvari koje rade bivše cure i dečki i slično, a s ovom ih aplikacijom možete anonimno objaviti i službeno 'mrziti'.

Hater je trenutno dostupan samo korisnicima iPhonea, a za koji mjesec moći će ga skinuti i vlasnici mobilnih uređaja koji rade na Androidu. Što vi mislite o Hateru – hoćete li koristiti ovu aplikaciju

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook