Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kada već neće Facebook…

Hakeri nagradili Palestinca koji je hakirao Zuckerbergov profil!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook Palestincu nije htio isplatiti novac za pronalaženje propusta, no za nagradu su se pobrinuli hakeri i sigurnosni istraživači

Iako je palestinski sigurnosni istraživač Khalil Shreateh otkrio opasan propust u Facebooku te je, nakon što su mu iz te kompanije odgovorili da to nije nikakav bug, morao dokazati koliko je taj propust opasan hakiranjem profila Marka Zuckerberga, iz Facebooka su mu poručili da ga neće nagraditi za njegov trud.

Hakirao Zuckerbergov profil da mu ukaže na propust u Facebooku!

Naime, u Zuckerbergovoj kompaniji smatraju da je svojim ponašanjem i hakiranjem profila (nije dopušteno propuste testirati na pravim profilima korisnika ove mreže, već se savjetuje otvaranje lažnih profila na kojima bi se ti propusti testirali) prekršio pravila Facebooka pa je od ove kompanije dobio samo zahvalu i ispriku što nisu na vrijeme prepoznali njegov propust.

Facebook ima program s kojim nagrađuje sigurnosne istraživače koji im prijavljuju propuste u njihovoj mreži s iznosima od najmanje 500 dolara, dok oni koji otkriju opasne propuste mogu dobiti i više tisuća dolara, ovisno o tome koliko je pronađeni propust opasan. Marc Maiffret iz kompanije za cyber sigurnost BeyondTrust pobrinuo se da Shreateh ipak ne ostane praznih ruku te je na mreži pokrenuo kampanju za prikupljanje novca za ovog palestinskog hakera.

Zbog škrtosti Facebooka korisnicima prijete veliki sigurnosni problemi!

Na Reutersu prenose kako je Maiffret rekao kako Shreateh sjedi u Palestini i istražuje sigurnosne propuste na 'polurazbijenom računalu starom pet godina' te je mobilizirao sve hakere i sigurnosne istraživače da mu pomognu prikupiti novac koji je svojim radom i zaslužio.

Sam Maiffret je donirao dvije tisuće dolara, a donacije su nastavile stizati velikom brzinom te je ubrzo prikupljeno skoro 12 tisuća dolara koji će uskoro biti prebačeni na račun ovog sigurnosnog istraživača iz Palestine.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene