Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kompanija je najavila da će u bliskoj budućnosti testirati 'najbolji božićni poklon' u stvarnom prometu.


Google je u ponedjeljak predstavio svoj prvi, potpuno funkcionalni samovozeći automobil, objavila je tvrtka.

Vezani članci Slika nije dostupna Sigurnija budućnost? Računala koja će spasiti tisuće života! Slika nije dostupna Jesu li leteći automobili budućnost prijevoza?

'Danas predstavljamo najbolji božićni poklon koji smo mogli zamisliti: prvi prototip samovozećeg automobila', priopćio je Google.

Taj tehnološki div najavio je u svibnju da će razviti potpuno autonomna vozila koja će se ulicama kretati bez vozača, pomoću brojnih senzora i kompjutora.

'Otad smo razvijali različite prototipove prototipova od kojih je svaki služio testiranju različitih sustava', navode u američkoj tvrtki.

Evo što su Hrvati najčešće pretraživali na Googleu u 2014.

Ti specijalizirani prototipovi uključuju modele na kojima su testirani upravljanje i kočenje, kao i pojedini senzori i kompjutori.

'Sve smo te sustave sada ugradili u potpuno funkcionalni automobil, naš prvi prototip potpuno autonomnog vozila', kažu u Googleu.

Testni vozači će, ipak, još neko vrijeme koristiti ručne kontrole.

Kompanija je najavila da će u bliskoj budućnosti testirati automobil u stvarnom prometu. 'Nadamo se da se iduće godine vidimo na ulicama sjeverne Kalifornije', ističu u Googleu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook