Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj Nexus telefona?

Google priprema nove telefone za 'rat' s Appleom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google bi sljedeće godine mogao predstaviti novu seriju Androida s kojima bi krenuo u osvajanje tržišta pametnih telefona

Google sa svojim Androidom u potpunosti dominira tržištem operativnih sustava za pametne telefone, no kada je u pitanju hardver, ovim tržištem vladaju Samsung, Apple, HTC i druge kompanije. Tijekom proteklih godina Google je surađivao s različitim kompanijama na razvoju svojih telefona iz Nexus serije koje su krasili snažan hardver i pristupačna cijena, no čini se da ova kompanija priprema veliki promjenu strategije i najavu Android Silver telefona.

Rasprodan u par sati: Google želi pokoriti tržište s ovim telefonom!

S ovim će modelima, napominju na The Informationu, Google bolje konkurirati Appleu i njegovom iPhoneu, ali i pokušati smanjiti snagu trenutno dominantne kompanije na ovom tržištu – Samsunga, čiji telefoni također rade na Androidu. S Nexus brandom telefona ova je kompanija do sada predstavljala jedan model godišnje (posljednji modeli napravljeni su u suradnji s LG-jem), dok će navodno u budućnosti predstavljati nekoliko Android Silver modela godišnje i to u suradnji s različitim partnerima.

Googlevci bi vjerojatno odredili hardverske specifikacije telefona te bi zahtijevali da se ti modeli isporučuju s 'čistom' verzijom Androida (odnosno limitirali bi broj instaliranih aplikacija koje nije razvio Google) i brinuli bi se za nadogradnju na novije verzije Androida (što je, s obzirom na broj mobilnih kompanija i operatera, nekad veliki problem te telefoni često kasne s nadogradnjama na nove verzije OS-a) i tehničku podršku.

Glasine o tome kako će Google povećati broj telefona koje predstavlja tijekom godine pojavile su prije više od godine dana, no tada su analitičari vjerovali da će oni biti dio Nexus serije.

Google priprema smartphone koji će koštati samo sto dolara?

No, čini se kako se ipak uskoro bliži kraj Nexus modelima (Google bi prije gašenja mogao predstaviti još dva Nexus telefona) te da će, najvjerojatnije od sljedeće godine, Google početi s prodajom Silver telefona s kojima će 'agresivnije' krenuti u pohod na tržište.

Uz jake specifikacije i pristupačnu cijenu (npr. njihov Nexus 5 hardverski je odličan model koji se u SAD-u prodaje po 350 dolara) Google bi mogao prodati milijune ovih telefona.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene