Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Košta samo 200 dolara

Google predstavio najozbiljnijeg konkurenta iPadu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je predstavio Nexus 7 tablet koji se može pohvaliti četverojezgrenim procesorom i povoljnom cijenom, ali najviše pažnje na konferenciji izazvala je atraktivna demonstracija Googleovih naočala Project Glass

Appleov iPad dobio je najvećeg i najozbiljnijeg konkurenta – Googleov Nexus 7 tablet koji se može pohvaliti brojnim naprednim opcijama i cijenom od samo 199 dolara te će za mnoge biti glavni izbor prilikom buduće kupovine tableta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako će reagirati Apple? Googleov tablet u potpunosti će promijeniti tržište!? Slika nije dostupna Može li ugroziti iPad? Uskoro stiže i Googleov Nexus tablet?!

Nexus 7 tablet dolazi s ekranom dijagonale sedam inča rezolucije 1280x800 piksela i radi na četverojezgrenom Tegra 3 procesoru te ovaj uređaj sigurno donosi najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu tableta.

Radi na novoj verziji Androida (Jelly Bean 4.1) koja donosi nove opcije poput konkurenta Siriju i brojna poboljšanja (brži je, nadograđene su obavijesti, poboljšane su mogućnosti uređivanja glavnog ekrana s aplikacijama i opcija speech-to-text itd.). Ostale opcije uključuju 1GB RAM-a, 1,2 MP prednju kameru za video razgovore, GSP, podršku za NFC, bateriju koja bi trebala izdržati osam do deset sati rada, mikrofon te će se isporučivati u verzijama od 8 i 16GB, no nema utora za memorijske kartice tako da će korisnici biti ograničeni s prostorom.

Cijena modela s 8GB flash memorije iznosi 199 dolara, dok će se za model sa 16GB prostora za pohranu podataka trebati platiti 249 dolara. Iako mnogi novinari i analitičari kažu da će s ovim opcijama Nexus 7 konkurirati Amazonu i njegovom Kindle Fire tabletu (koji također ima 7 inčni ekran i može ga se nabaviti za 199 dolara), jasno je da će Googleov tablet privući i veliki broj potencijalnih kupaca iPada i time dodatno zaoštriti konkurenciju na tržištu tableta.

Googleov tablet na tržištu će se pojaviti već sredinom sljedećeg mjeseca u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji i Kanadi.

Google podigao ljestvicu u predstavljanju novih proizvoda

Iako smo predstavljanje Gooleovog tableta čekali mjesecima, najzanimljiviji dio cijele konferencije nije bio Nexus 7, već je to bila demonstracija Project Glass naočala koje Google razvija i koja je, kako su to napisali na Mashableu, zauvijek podigla ljestvicu u načinu predstavljanja tehnoloških noviteta i novih proizvoda.

Naime, tijekom predstavljanja novih opcija Googlea+, na bini se iznenada pojavio Sergey Brin i najavio demonstraciju njihovih naočala koja je očarala sve prisutne. Naime, oni su započeli prijenos uživo putem Googleova Hangouta s padobrancima koji su se nalazili u cepelinu iznad San Franciska i koji su nosili Googleove naočale. 

Brin je rekao da bi tijekom ove demonstracije tisuću stvari mogle poći krivo, no srećom sve je prošlo u najboljem redu te su posjetitelji konferencije kroz naočale padobranaca mogli pratiti njihovo spuštanje na zgradu gdje je demonstracija nastavljena pa su Googleovci sjeli na bicikle i, popraćeni ovacijama prisutnih, dovezli se na binu na kojoj je bio Sergey Brin.

Sve je napravljeno vrlo atraktivno i iznimno hrabro jer, s obzirom da se sve odvijalo uživo, svašta je moglo poći po krivu. Što se samih naočala tiče, one će od sljedeće godine biti dostupne samo developerima – i to onima koji će za njih platiti 1,500 dolara, a još nije poznato kada će ih moći kupiti i obični korisnici, tj. kada će biti u potpunosti dovršene i spremne za korištenje.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene