Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Za njih - sitnica

Google kupuje OVO za milijardu dolara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Servis za komunikaciju s prijateljima putem mobilnih uređaja WhatsApp zadnjih je nekoliko godina postigao veliki uspjeh.

Od 2009. kada su kompaniju osnovali bivši zaposlenici Yahooa Brian Acton i Jan Koum, WhatsApp je postao prava atrakcija među korisnicima mobilnih uređaja koji pošalju čak 10 milijardi poruka dnevno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijena tehnološkog napretka INFOGRAFIKA Što kažete na ove činjenice o mobitelima nekad i sad? Slika nije dostupna Nove cijene telefoniranja Operateri najavljuju veće cijene, ali vi im možete doskočiti!

>> Kako se razvijala tražilica i kako ćemo pretraživati u budućnosti?

Komunikacija s prijateljima putem mobilnih uređaja danas je unosan posao, a to pokazuju i brojni novi servisi koji bilježe ogroman rast broja novih korisnika. Primjerice LINE je u samo dvije godine stigao do 130 milijuna korisnika, dok je MessageMe od nula do milijuna korisnika stigao za svega 12 dana.

Facebook je ranije navodno htio kupiti WhatsApp ali mu to nije pošlo za rukom, zato je vrlo vjerojatno objavio Home, aplikaciju koja korisnicima pruža vrlo efikasan način kako mogu komunicirati s prijateljima. No Google s druge strane stoji loše na ovom području. Nedavno su stigle glasine kako će kompanija uskoro objaviti Babble, servis koji će ujediniti chat na svim njihovim servisima — a znamo da ih ima mnogo koji nisu baš usklađeni.

Google nema vremena stvarati novi servis, stoga je navodno ponudio WhatsAppu milijardu dolara — posao koji bi ih mogao vrlo brzo svrstati u sam vrh servisa za komunikaciju. Apple ima relativno dobro riješen taj dio s iMessages, Facebook ima svoj Messager, a tu su i Skype, Viber, LINE, WeChat, Tango i još nekoliko njih koji su vrlo uspješni.

Ako Google uspije uvjeriti Jana i Briana, neće mu trebati dugo da Babble postane jedna od najpopularnijih platforma za dopisivanje. Hoće li tako i biti, treba tek vidjeti, a Googleu milijarda dolara u ovom slučaju zasigurno nije problem.

Izvor Digitaltrends (Powered by Zimo)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene