Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignute nove tužbe!

Google kreće u ofenzivu: Žele uništiti Apple!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je nedavno preuzeo Motorolu Mobility, a ova je kompanija sada podigla tužbu protiv Applea u kojoj traži zabranu uvoza iPhonea, iPada i Macova u SAD!

Posljednjih mjesec dana traje velika sudska parnica oko kršenja patenata između Applea i Samsunga koja bi, prema nekim IT stručnjacima, mogla odrediti budućnost tržišta pametnih telefona i tableta. Naime, ako konačna sudska odluka potvrdi Appleove tvrdnje da je Samsung kopirao iPhonea i iPad to će Appleu dati nova krila i vjerojatno će uslijediti nove tužbe protiv drugih mobilnih proizvođača čiji uređaji rade na Androidu, a ako se pokaže da je u pravu Samsung, onda možemo očekivati brojne nove tužbe protiv Applea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Google dovršio akviziciju Motorole Mobility

No, dok čekaju rezultate sudske parnice sa Samsungom, u Appleu se moraju pozabaviti s novom tužbom koju je protiv njih podigao Google, odnosno kompanija Motorola Mobility koju je Google nedavno kupio. Motorola je još ranije tužila Apple, a sada su podigli novu tužbu u kojoj tvrde da Cookova kompanija krši sedam njihovih patenata (među inima i patente vezane uz lokacijske podsjetnike, obavijesti o e-mailovima te glasovni pomoćnik Siri) te traže zabranu uvoza iPhonea, iPada i Mac računala u SAD-u.

Jasno je koliko bi problema odluka o zabrani uvoza Appleovih proizvoda (koji se proizvode u Aziji) u SAD donijela ovoj kompaniji te na stranici Digital Trends kažu da Google na ovaj način 'pokušava uništiti Apple'.

Iz Motorole su u službenoj objavi za javnost napomenuli kako se s Appleom žele dogovoriti izvansudskom nagodbom, no kako u Appleu ne žele surađivati na pitanju licenciranja Motorolinih patenata ne ostaje im ništa drugo nego svoje inovacije braniti na sudu. S obzirom da se nisu mogli dogovoriti oko licenciranja, Motorola je još 2010. godine podigla prvu tužbu protiv Applea, dok su iz Applea tada tvrdili da su Motorolini zahtjevi nerazumni te su odgovorili da Android kopira neke ključne patente iz iPhonea.

Motorola kreće u napad na Apple i Samsung!

Na Bloombergu upozoravaju da je u prvom sporu između ovih kompanija sudac već donio preliminarnu odluku kako je Apple prekršio četiri Motorolina patenta te bi tijekom sljedećeg tjedna trebali saznati i konačnu odluku u ovom slučaju.

Suđenje u slučaju Applea i Samsunga te Motorolina tužba protiv Applea samo su nastavak tzv. 'patentnih ratova' na mobilnom tržištu, a iako mnogi stručnjaci, među inima i sutkinja Lucy Koh smatraju da bi odluke o licenciranju i korištenju patenata kompanije trebale dogovoriti same bez upletanja suda, čini se da se to ipak neće dogoditi te u budućnosti možemo očekivati nove tužbe mobilnih kompanija oko kršenja patenata ili kopiranja izgleda Appleovih proizvoda.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene