Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti dugogodišnji zatvor!

'Food porn': Uhićeni zbog fotografije na Instagramu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka policija i porezna uprava uspjeli su se dokopati dokaza o osobi osumnjičenoj za krađu identiteta više od 50 tisuća poreznih obveznika zahvaljujući fotografiji odreska s Instagrama

Do sada su zabilježeni brojni primjeri uhićenja kriminalaca zbog njihovih aktivnosti na društvenim mrežama jer su se morali 'pohvaliti' sa svojim kriminalnim djelima na Facebooku ili Instagramu.

Upravo zahvaljujući Instagramu i tzv. 'food porn' fotografiji u SAD-u uhićeni su muškarac i žena koji su osumnjičeni za krađu identiteta i sada im prijeti više od deset godina zatvora.

Studentica uhićena zbog ove fotografije! Evo tko je na slici!

Kako prenose na Sun Sentinelu, američka policija i porezna uprava duže su vrijeme tražili muškarca koji je tvrdio da ime podatke o američkim poreznim obveznicima, no nisu mogli saznati pravi identitet te osobe za koju se naknadno ispostavilo da je riječ o Nathanielu Troyu Mayeu.

Početkom siječnja uspjeli su dogovoriti dva sastanka prikrivenog svjedoka s muškarcem (do tada poznat samo kao Troy) za kojeg su vjerovali da ima ukradene podatke i njegovom djevojkom te je on svjedoku trebao dati podatke o poreznim obveznicima.

Na drugom takvom sastanku Troy mu je predao tvrdi disk na kojem su se nalazili podaci o 50 ukradenih identiteta (iako mu je trebao predati podatke o 50 tisuća identiteta) te su istražitelji dobro pretražili taj disk u potrazi za nekim informacijama koje bi im pomogle u otkrivanju imena osumnjičenog za krađu identiteta.

Osim podataka o identitetima poreznih obveznika, istražitelj porezne Louis Babino otkrio je neke podatke koji su dokazali da taj disk pripada Troyu Mayeu, no i dalje nisu mogli povezati to ime s osobom koja im je predala taj disk. Zbog toga se Bambino bacio na googlanje i pretraživanje interneta i društvenih mreža pokušavajući pronaći fotografije Mayea te je naišao na profil na Instagramu 'TROYMAYE' – na njemu je pronašao fotografiju odreska, a posebno je zanimljivo što je ta fotografija snimljena u restoranu tijekom večere sa svjedokom porezne (Maye je čak na fotografiji označio restoran u kojem je jeo odrezak i u kojem se našao sa svjedokom), što mu je dokazalo da je to pravi profil kriminalca kojeg traže.

Na Facebook stavio sliku na kojoj krade gorivo iz policijskog automobila!

Također, daljnjim pretraživanjem fotografija na tom profilu pronašao je i njegove slike koje su mu dokazale da se iza ovog profila krije kriminalac koji je kriv za krađu podataka velikog broja američkih poreznih obveznika.

Kada su došli do tih dokaza, istražitelji su upali u stan njegove djevojke u kojem su pronašli podatke oko 55 tisuća poreznih obveznika – Maye i njegova djevojka priznali su krivnju i sada čekaju suđenje na kojem bi mogli biti osuđeni na više od deset godina zatvora

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene