Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polemika na Zagrebačkom velesajmu

Fight Club: Tiskane knjige ili e-čitači?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žestoka borba između polemičara koji su ukrstili svoje argumente na temu e-knjige vs. tiskane knjige održana je danas na pozornici kongresnog centra Zagrebačkog Velesajma.

Moderator događanja Seid Serdarević sa zagovornicima e-knjiga i tiskanih knjiga progovorio je o aktualnom stanju na tržištu, mogućnosti zarade kroz e-knjige ili tiskana izdanja, kakav je osjećaj držati u ruci e-čitač ili tiskanu knjigu.

Pročitajte i ovo Školski pribor - 4 Kreće škola Pogledajte što rade roditelji i djeca posljednji dan prije početka nove školske godine Bolja Hrvatska: Ella Hasel - 1 Bolja Hrvatska Književnost joj je u krvi! Ima 17 godina, a već surađuje s nakladničkim kućama: "Kad narastem, želim biti kao Matoš"

Fighteri na strani e-knjiga (Milena Bennini – bloggerica, Robert Šipek - Sys Print i Branka Vuk – CARNet) naglasili su praktičnost i laku dostupnost e-izdanja. Dok su zagovornici tiskanih knjiga (Dražen Dabić - Školska knjiga, Hrvoje Kovačević - književnik za djecu, Ljudevit Ludwig Bauer - književnik) isticali nezamjenjiv osjećaj listanja knjige te da tiskana izdanja ostaju kao trajna vrijednost.

>> Pogledajte kako je pomrčina Sunca izgledala iz svemira!

Dabić navodi figurativan primjer da danas u Hrvatskoj od tiskanih knjiga živi 12.000 ljudi a od e-knjiga 5.
Napeto nije bilo samo u dvorani. Fight Club su prenosili CARNet i Dnevnik.hr putem live stream-a. Na Twitteru #fightclub12 stizali su razni komentari diskusije.

Drugi Fight Club u povodu obilježavanja 20 godina interneta u Hrvatskoj održat će se 17.11. u 16 sati, također u kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene