Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od iTunesa u RH

Evo koliko nas Apple cijeni: Gori smo od Burkine Faso i Uzbekistana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na popisu zemalja koje putem Appleove online trgovine mogu kupovati glazbu nalaze se Turkmenistan, Uzbekistan i Burkina Faso, ali ne i Hrvatska.

Iz Applea su jučer objavili odličnu vijest za korisnike njihovih uređaja u 52 zemlje u kojima se sada može kupovati glazba putem njihove online trgovine iTunes Store. S obzirom da u prvoj objavi za javnost iz ove kompanije nisu nabrojali sve zemlje u kojima se može kupovati glazbeni sadržaj, ponadali smo se da bi i Hrvatska mogla biti među njima, no spajanje na iTunes pokazalo nam je da su naše nade bile uzaludne te se u Hrvatskoj i dalje putem Appleove online trgovine ne mogu kupovati pjesme.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić komentirao i presudu Vučić konsterniran događanjima u Hrvatskoj: "Kako sad Europa ne reagira?" Dobra predviđanja za turističku sezonu buking u Skandinaviji Baby Lasagna napravio je još jednu sjajnu stvar: "Požurite potražiti smještaj!"

iTunes: Čudovište koje uništava glazbu ili njezin spasitelj?

S ove 52 zemlje, ukupan broj zemalja u kojima je moguća kupovina glazbenog sadržaja putem iTunesa popeo se na ukupno 119, a među njima nalaze se i zemlje poput Turkmenistana, Uzbekistana, Burkine Faso, Kenije, Libanona i brojne druge od kojih se smatramo 'naprednijima', no Hrvatske na tom popisu nema.

O nedostupnosti Appleove online trgovine u Hrvatskoj na Bugu je objavljen članak u kojem kažu da se problem ne nalazi u veličini tržišta, tj. da Hrvatska nije premalo tržište za Apple jer se putem iTunesa može kupovati i u zemljama s puno manje stanovnika – npr. u Kataru i Trinidadu i Tobagu, već postoje tri krivca za ovu situaciju.

Prema njima, odgovornost što nam nije omogućena kupovina putem iTunes Storea leži na Appleovu distributeru i mobilnim operaterima koji nemaju previše interesa za korisnike Appleovih uređaja jer prodaju uređaje koji nemaju punu funkcionalnost (korisnici u drugim zemljama putem svojih telefona i računala mogu kupovati glazbu, a mi u Hrvatskoj ne možemo) te na ZAMP-u kojemu su bitni jedino njegovi interesi i novac koji mogu zaraditi.

Beatlesi u tjedan dana na iTunesu prodali dva milijuna pjesama

Dok se ova situacija ne riješi, a trenutno nema naznaka kada bi se to moglo dogoditi, Hrvati će i dalje kupovati Appleove proizvode na kojima neće moći iskoristiti sve njihove mogućnosti, već će s ljubomorom gledati prema ekipi u Trinidadu i Tobagu i Libanonu koja će, kada poželi neku pjesmu, s par klikova po iPhoneu pronaći tu pjesmu i bez problema je skinuti na svoj telefon ili računalo.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene