Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzi uspon

Dva osnivača Twittera među milijarderima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva suosnivača Twittera Jack Dorsey i Evan Williams i dalje su među velikim dioničarima društvene mreže i predstavljaju novu ilustraciju brzog uspona mladih genija visoke tehnologije na razinu milijardera.

'Objava izlistavanja na burzi Twittera potvrđuje da je biti poduzetnik 'self made man' jedna od rijetkih raspoloživih strategija ako se želi postati milijarder na ubrzani način', ističe David Friedman, predsjednik tvrtke specijalizirane u procjeni bogatstava Wealth-X.

Ona procjenjuje da bi najviše trebao profitirati Evan Williams (41) koji je sudjelovao u osnivanju društvene mreže i bio njezin glavni direktor između 2008. i 2010.

Nacrt uvoda objavljen u četvrtak navečer otkriva da je prvi individualni dioničar Twittera s 12 posto kapitala. Njegov utjecaj u tvrtki tim je veći jer mu je, prema istom dokumentu, drugi suosnivač Jack Dorsey prepustio do ulaska na Burzu pravo glasa koje ide uz vlastito sudjelovanje od 4,9 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Muku muče Zbog ovog se špijunima 'tresu gaće' Slika nije dostupna Sretan rođendan Mreža koju svi obožavaju: Postala nezaobilazan alat

>> Twitter ukida ograničenje od 140 znakova?!

Časopis Forbes objavio je u petak da će Evan Williams ući na njegovu referentnu listu milijardera, ocjenjujući zasad da teži 1,4 milijardi dolara, od kojih 1,1 milijardu za udio u Twitteru.

Pridružit će se ondje Jacku Dorseyju (36), dizajneru programa Twittera na kojem je i napisao prvi tweet u ožujku 2006. te bio prvi glavni direktor.  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene