Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaposlenici progovorili

Druga strana Appleovih trgovina: Korupcija, pijanstvo i destrukcija?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pijani zaposlenici Appleovih trgovina uništavali su računala koja su trebala popraviti, a jedna od šefica regionalnog odjela davala je popuste na računala u zamjenu za plastične operacije - tvrde to njihovi bivši zaposlenici.

Nikad nemojte naljutiti osobe koje vam serviraju hranu, ali nemojte naljutiti niti osobe koje vam popravljaju računala – otprilike ovim riječima novinar Gizmoda započeo je članak u kojem je, na temelju razgovora s dvojicom bivših Appleovih zaposlenika, otkrio što se sve događa s računalima i uređajima koje ostavite na popravku u njihovim trgovinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragedija u Zagrebu 51-godišnjak pijan isteturao iz kafića, pao i preminuo Slika nije dostupna OPASNOST NA CESTI Vozio pijan i unatoč zabrani vožnje pa još i ignorirao policiju: Nakon triježnjenja završio iza rešetaka

Oni su progovorili o 'korumpiranoj Appleovoj trgovini' u kojoj su pijani zaposlenici namjerno brisali podatke s tvrdih diskova i namjerno uništavali računala koja su im ostavljena na popravku. 'Koristio sam nečiji tvrdi disk kao skateboard samo zato što je ta osoba rekla da smrdim', priznao je novinaru Gizmoda bivši zaposlenik i na taj način opisao praksu koja je vladala u trgovini u kojoj je radio, dok je drugi dodao da su namjerno brisali sve podatke s tvrdih diskova mušterija koje im se nisu svidjele.

Zanimljivo je da nitko od njih nije bio kriv za takvo ponašanje jer bi osobe koje su im donijele računala na popravak potpisale formular prema kojem zaposlenici nisu odgovorni za eventualni gubitak podataka s računala.

'Steve Jobs bi poludio da je ovo vidio'

No, nisu samo tzv. Genius zaposlenici radili po svojim pravilima u Appleovim trgovinama – na Gizmodu posebno ističu jednu korumpiranu šeficu koja je davala velike popuste na kupljenu robu kirurzima koji su joj obavljali plastične operacije i drugim osobama i firmama čije je usluge koristila, a ona, kao i još neki menadžeri, uzimali su bonuse zaposlenika i pripisivali ih sebi. Njena tiranija ipak nije dugo trajala jer je ubrzo dobila otkaz.

Nisu samo menadžeri iskorištavali svoje pozicije – radili su to i zaposlenici u trgovinama koji su iskorištavali politiku povrata i zamjene uređaja i na taj način imali pristup 'neograničenoj količini Appleova hardvera' s kojim su se stalno koristili.

Novinarima Gizmoda opisali su 'zabave' zaposlenika na kojima su se opijali i uništavali Appleove telefone, a neki su čak mijenjali Appleovu opremu za besplatna pića.

Nakon objave ove priče, na Gizmodu kažu da su im se javili još neki zaposlenici sa svojim pričama iz Apple Storea, ali i trenutni zaposlenici koji kažu da je trgovina koju su opisali u svom članku samo 'iznimka od pravila' te oni vole svoj posao i poštuju korisnike i mušterije te nikad nisu radili neke od stvari koje su navela ova dvojica bivših zaposlenika. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene