Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski vojni zrakoplov Tornado s metalnim komponentama napravljenim pomoću 3D printera prošlog je mjeseca obavio uspješan probni let, priopćila je britanska vojna industrija BAE Systems.


Zrakoplov je bio opremljen maskom za pilota napravljenom pomoću 3D printera, zaštitnim elementima na podvozju zrakoplova i držačima za vrata usisnika, objavila je ta britanska kompanija.

Vezani članci Slika nije dostupna Tornado opustošio sjeverni Dallas, više od 100.000 stanovnika bez struje: "Tuča je bila veličine loptica za bejzbol" Tornado (Foto: Screenshot/YouTube) Hrabrost ili ludost? Opsjednuti su snimanjem tornada, sigurnost im nije najvažnija

Proizvođači zrakoplova traže jeftnije i brže načine za proizvodnju dijelove te je NASA u kolovozu prošle godine uspješno testirala komponentu mlaznog motora napravljenu 3D printerom.

Tehnološka revolucija pred vratima!

"Odjednom više niste vezani mjestom gdje morate prizvesti te dijelove", rekao je Mike Murray, jedan od čelnika BAE Systemsa, objavljujući uspješan probni let na uzletištu tvrtke u Wartonu na sjeveru Engleske i istaknuo da se sada dijelove mogu proizvesti bilo gdje gdje se mogu dopremiti printeri.

"Ako je moguće strojeve dopremiti na bojišnicu to također jača mogućnosti gdje obično ne bi imali podršku proizvođača". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook