Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozilo budućnosti

Automobil budućnosti: Vozit će sam dok vi pijete kavu, čitate, spavate, jedete...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako ispijanje kave, video konferencija i pregledavanje e-maila pri vožnji od 120 kilometara na sat zvuči kao fantazija, možda su dio bliske budućnosti.

Proizvođači automobila usmjereni su prema budućnosti i automobilima kojima neće trebati vozači. Na salonu automobila u Genevi pokazali su svoju viziju kako bi mogla izgledati unutrašnjost vozila u onom trenutku kada vozači više neće trebati biti usredotočeni na cestu.

Osnivač i izvršni direktor Rinspeedea, Frank Rinderknecht, objasnio je da, barem on, u trenutku kada više ne bude morao voziti ne želi gledati volan kako se pomiče lijevo-desno. 'Želio bih jesti, spavati, raditi, sve što možete zamisliti', rekao je.

FOTO Kraj pomorstva kakvog znamo: Pogledajte teretni brod budućnosti!

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Lovranu Teret ga se za teško djelo Pokrenuta istraga protiv vozača kamiona koji je u Lovranu usmrtio djevojku Ilustracija Bježao policiji Serijski prekršitelj tri puta posudio auto, svaki put mu ga oduzeli - pa i ovaj, posljednji

Na razvoju automnomnog automobila radi Google, ali i tradicionalni proizvođači automobila. Dok se čeka proizvodnja, a onda i prodaja ovih vozila, Rinderknecht je usredotočen i na njihov izgled. Predviđa da će putnici u budućnosti u automobilima raditi iste stvari koje radimo da ubijemo vrijeme u vlakovima i zrakoplovima.

Između ostalog, obnovio je unutarašnjost Teslinog modela S kako bi pokazao proizvođačima što mogu napraviti s njom.

VIDEO Evo kako Googleovci idu na posao!

Sjedala koja klize, okreću se i naginju u više od 20 pozicija i omogućuju putnicima da se licem okrenu jedni prema drugima, jedna su mogućnost. Naravno, tu je i aparat za espresso kavu. Iako ispijanje kave, video konferencija i pregledavanje e-maila pri vožnji od 120 kilometara na sat zvuči kao fantazija, Rinderknecht je uvjeren da bi se moglo dogoditi u ne toliko dalekoj budućnosti.

'Mislimo da bi stvari tako mogle izgedati za nekoliko godina', poručio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene