Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vremenska kapsula koju je prije 30 godina u zemlju zakopao osnivač Applea Steve Jobs prije 30 godina, napokon je otkrivena, nakon što je mjesto na kojem je zakopana bilo zaboravljeno.


Tijekom konferencije u Aspenu 1983. godine, mladi inovator Steve Jobs sa skupinom je ljudi odlučio zakopati 'vremensku kapsulu'. Prije nego su zakopali cijev, ispunili su je elektroničkim napravama, poput tada novog Appleovog miša, do piva za ljude koji otkriju kapsulu, piše Daily Mail.

Vezani članci Paris Hilton i novi dečko (Foto: Profimedia) Razmažena bogatašica hladnokrvno ostavila zaručnika, ali nije gubila vrijeme: Ovo je novi dečko? Koraljni otok, ilustracija (Foto: AFP) Miš australskog otoka prvi je sisavac koji je izumro zbog klimatskih promjena, a za sve je kriv - čovjek

>> Ovo je ključno razdoblje za nasljednika Stevea Jobsa!

Međutim, oni koji su je zakopali nakon nekog su vremena zaboravili gdje se točno nalazi. Kapsulu je pronašao tim reality showa Nationa Geographic Cannela 'Diggers'. Četiri metra dugačku cijev tim je otkopavao dva sata, koristeći bager.

Jedan od predmeta koji se nalazio u cijevi bio je miš 'Lisa' kojeg je Steve Jobs ondje osobno stavio. Miš 'Lisa', nazvan po njegovoj kćeri i bio je prvi miš za komercijalni kompjuter, zbog čega je u to vrijeme bio prava rijetkost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook