Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Česta boljka svih smartphone uređaja jest kapacitet baterije, odnosno koliko dugo takav uređaj može izdržati u radu s jednim punjenjem. Evo par savjeta, kako što brže napuniti bateriju smartphone uređaja.


Za brzo punjenje baterije iPhonea ili bilo kojeg drugog pametnog mobitela, ne postoji magični utikač, ali postoje trikovi pomoću kojih taj proces možete znatno ubrzati.

Vezani članci Slika nije dostupna Upozorenje i za korisnike iPhona u Hrvatskoj: Zamijenite što prije punjače! Slika nije dostupna Evo kako se zaštititi od krađe pametnih telefona!

>> Apple želi proširiti tržište s jeftinijim iPhoneom

Ugasite uređaj

Doista, ako vam je želja napuniti smartphone uređaj brzo, isključite ga, kako ne bi trošio energiju i tijekom punjenja. Ako ništa drugo, stavite ga u 'Airplane Mode', jer tada neće aktivno tražiti mobilne mreže i WiFi signale pa će se i brže puniti.

Ako ne možete niti to, onda barem nemojte koristiti uređaj tijekom punjenja.

Koristite adapter za punjenje

Svaki smartphone uređaj dolazi sa zidnim punjačem, odnosno adapterom. Za brže punjenje baterije, koristite taj punjač, jer to je najbrži način kako da napunite pametni mobitel.

Ne izlažite smartphone toplini

Jeste li znali da sposobnost baterije da zadrži punjenje drastično pada na većim temperaturama? Toplina je zapravo najveći neprijatelj vašoj bateriji, stoga, ne držite svoje pametni mobitel na suncu ili zatovrenog u automobilu na vrućini.

Preporučljiva temperatura za pametne uređaje je oko 22 stupnja.

Ubrzajte USB punjenje

Ako je vaš omiljen način punjenja smartphone uređaja putem USB kabela na računalu, evo i par trikova kako da ubrzate i taj proces punjenja.

U slučaju iPhonea, ne koristite opciju 'sync' da ga sinkronizirate s računalom.

Dobro je, prilikom punjenja pametnih mobitela preko računala, osloboditi sve ostale USB ulaze, kako bi vukli što manje energije, dok se puni vaš uređaj.

Ne dozvolite da vaše računalo ode u 'hibernaciju' ili 'standby' dok se puni vaš smartphone. To u nekim slučajevima može zaustaviti punjenje u potpunosti ili crpiti energiju iz vašeg uređaja.

Održavajte bateriju

Barem jedanput mjesečno, ispraznite bateriju tijekom korištenja do kraja i napunite je do kraja nakon toga. Taj jedan pozpuni ciklus minimum je minimuma za održavanje životnog vijeka vaše baterije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook