Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Htio ga prodati europskim medijima

Zurich: Ukrao Schumacherov zdravstevni karton pa se objesio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je osumnjičen za krađu zdravstvenog kartona stradalog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, pronađen je obješen u ćeliji.

Kantonalno državno odvjetništvo u Zuerichu objavilo je kako se radi o muškarcu koji je radio kao menadžer u švicarskoj helikopterskoj tvrtki Rega, koja je sudjelovala u prijevozu Schumachera iz bolnice u Grenobleu u sveučilišnu bolnicu u Lausannei 16. lipnja, nakon što se Schumacher probudio iz kome.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U njegovom domu O Schumaheru se brine 15 liječnika, cijena - MILIJUN kuna tjedno Slika nije dostupna Mercedes Schumacheru produljio ugovor

Nijemac Michael Schumacher, 45-godišnji sedmerostruki pobjednik Formule 1, zadobio je teške ozljede glave u nesreći krajem prošle godine na skijalištu u francuskim Alpama.

Početkom srpnja, francuski dnevni list ''Le Dauphine Libere'' izvijestio je da su ukradeni podaci o njegovom zdravstvenom stanju. Ponuđeni su europskim medijima za iznos od 60 tisuća švicarskih franaka s internetske adrese koja pripada zueriškoj helikopterskoj tvrtki. 

Rega je 8. srpnja podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u krađu podataka, ali tvrdi da u to vrijeme nije posjedovala dokaze da je neki od njezinih zaposlenika uključen u krađu. Istragom kantonalnog državnog odvjetništva došlo je do uhićenja zaposlenika te tvrtke pod optužbom za povredu privatnosti pacijenta i liječničke tajne.

Uhićeni je trebao biti ispitan u srijedu,a li se objesio u ćeliji. Odbaciovao je sve optužbe. Državni je odvjetnik izjavio da nema naznaka da je netko drugi umiješan u njegovu smrt. 

Predsjednik uprave Regae Ernst Kohler priopćio je da je tvrtka "ožalošćena" zbog toga "tragičnog događaja". (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene