Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BiH mediji

'Žrtve platile Plavšićki let za Beograd'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puštanje Biljane Plavšić i Dodikov doček u Beogradu su dobili velike osude u BiH medijima.

Sarajevsko 'Oslobođenje' na naslovnici izvješćuje kako je ratna predsjednica RS Plavšić iz zatvora doletjela 'Dodikovim zrakoplovom' te konstatira kako je javnost u RS i dalje uvjerena da je ona nedužna što se može smatrati konačnom potvrdom nespremnosti za suočavanje s počinjenim ratnim zločinima. Komentari koje prenosi 'Dnevni avaz' znatno su oštriji. U brojnim reagiranjima pretežito bošnjačkih političara stoji kako je ovo predstavljalo 'likovanje nad nedjelima zločinaca'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Piše knjigu o boravku u zatvoru Biljana Plavšić: Opisat ću sva podmetanja koja sam doživjela Slika nije dostupna Pisat će knjige Plavšić: Ne zanima me politika, dovoljno sam učinila

>> VIDEO: Plavšićku dočekao Dodik i otpratio je u stan

'Žrtve platile let za Beograd', naslov je jednog od tekstova u 'Avazu' čiji je novinar pokušao pitati Dodika o moralnosti odluke da se po Plavšić pošalje zrakoplov koji se održava iz proračunskih sredstava, znači i od izdvajanja onih koji su među žrtvama ratnih zločina.

'Ja raspolažem zrakoplovom i osobno sam odlučio i naložio da se zrakoplov upotrijebi u ove svrhe', kazao je Dodik u svom stilu potvrdivši kako planira što prije 'ugosititi Plavšić u svom uredu u Banja Luci'. Zbog prijevremenog puštanja na slobodu Biljane Plavšić prosvjedovao je i bivši švedski ministar pravosuđa Tomas Bodstrom, sada zastupnik u parlamentu te države. U intervjuu koji je dao 'Avazu' Bodstrom je kazao kako za takav čin smatra izravno odgovornim aktualnog šefa švedske diplomacije Carla Bildta.

>> Komšić otkazao posjet Švedskoj zbog oslobađanja Biljane Plavšić

'Za to što je Plavšić sada na slobodi u Srbiji zaslužna je švedska vlada. Oni su to htjeli ali nisu morali učiniti', izjavio je Bodstrom dodajući kako je na takvu odluku izravno utjecao Bildt koji je s Plavšić u prijateljskim odnosima. Bodstrom je zbog ove odluke Bildta prijavio švedskom parlamentu tereteći ga da je u sukobu interesa. 'Jednostavno, on (Bildt) nije trebao odlučivati u ovom slučaju', konstatirao je Bodstrom koji je sada na čelu parlamentarnog odbora za pravosuđe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene