Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najuglednijih medicinskih fakulteta u Sjedinjenim Državama isplatit će 190 milijuna dolara tisućama žrtava nastranog ginekologa koji je svoje pacijentkinje fotografirao i snimao bez njihova znanja.


Odvjetnici koji su zastupali oko 8.500 tužiteljica rekli su da je sud u Baltimoreu, gdje je glasovito sveučilište Johns Hopkins na kojemu je i studij medicine, prihvatio odštetni zahtjev.

Vezani članci Andreas Niederbichler (FOTO: ameos.eu) Uhićen kirurg koji je tijekom oralnog seksa ubio ljubavnicu penisom začinjenim kokainom Glumio je dojučerašnji zatvorenik i kirurga, ali se srećom skalpela nije hvatao (FOTO: Screenshot) Skandal u bolnici: Danima se predstavljao kao ginekolog i pregledavao zgodne mu pacijentice

Nikita Levy, ginekolog koji je niz godina radio na Johns Hopkinsu, fotografirao je i snimao svoje pacijentkinje pomoću sićušnog fotoaparata skrivenog u nalivperu.

Ispovijest Tuzlanke: Silovana sam medicinskim predmetom tijekom ginekološkog pregleda!

Levy je u veljači 2013. počinio samoubojstvo, dva tjedna nakon izbijanja skandala. Policija je u njegovu osobnom računalo pronašla "veliku količnu dokaza".

Kada su doznale što im je doktor Levy učinio, naše klijentkinje su "bile ponižene".

"Sada ćemo, zahvaljujući odšteti, moći početi proces izlječenja", dodaju odvjetnici u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook