Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Grad u velikom problemu'

Zrakoplovi libijske vlade uništili spremnike goriva u Misrati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplovi snaga libijske vlade bacili su bombe na četiri velika spremnika nafte u Misrati a vatra se potom proširila na još četiri spremnika, rekao je glasnogovornik pobunjenika u subotu.

Vladine snage su za noćni napad na Kasr Ahmed u blizini luke uporabile male zrakoplove koji se inače koriste za zaprašivanje usjeva, rekao je agenciji Reuters glasnogovornik pobunjenika Ahmed Hasan. 'Četiri su spremnika poptuno uništena i izbila je velika vatra koja se sada proširila na druga četiri. Ne možemo je ugasiti jer nemamo odgovarajuću opremu. Sada će se grad suočiti s velikim problemom. To je bio jedini izvor goriva za grad. Ti su spremnici mogli gradu osigurati dovoljno goriva za tri mjeseca', rekao je Hasan telefonom.

Pobunjenici su obavijestili NATO o zrakoplovima prije napada no nije bilo odgovora. Po pobunjenicima vladine snage su prošlog mjeseca barem jednom koristile helikopter za izviđanje nad Misratom.
 

Pročitajte i ovo Benzinska crpka - 1 Stigla službena potvrda Vlada objavila nove cijene goriva Ilustracija PRIOPĆENJE EPPO-A Otkrivena milijunska prijevara s gorivom iz Hrvatske: Zaplijenjena imovina u vrijednosti od 2,4 milijuna eura

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene