Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od rujna

Zračne luke u New Yorku postavit će tjelesne skenere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveće newyorške zračne luke sljedećeg će mjeseca postaviti skenere cijelog tijela, za koje njihovi kritičari tvrde da krše ustavna prava Amerikanaca.

Vlasti zračnih luka New Yorka i New Jerseya, nadležne za Newark Liberty u New Jerseyu, te za John F. Kennedy i LaGuardia International navode da će se skeneri početi koristiti u rujnu.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Slika nije dostupna Kad djeca nisu u školi VIDEO: Dječak (10) na JFK-u u igri navodio tri aviona!

Informacijski centar za pitanja elektroničke zaštite privatnosti sa sjedištem u Washingtonu upozorava američko ministarstvo za domovinsku sigurnost da prekine postavljanje i upotrebu skenera pošto je ono neustavno.

>> Skeneri na aerodromima štetniji nego se mislilo

‘Tjelesni skeneri daju detaljne trodimenzionalne snimke osoba’, navodi taj centar. Tjelesni skeneri mogu identificirati nemetalno oružje koje detektori metala ne mogu zabilježiti.

Skeneri cijelog tijela već su postavljeni u 41 američkoj zračnoj luci. Protivnike također brine što skeneri zadržavaju snimke nagih putnika. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene