Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazvali ju Santa Leda

Prvi put u povijesti snimljena potpuno bijela odrasla orka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina znanstvenika je u sjevernom Pacifiku snimila, kako oni vjeruju, prvu i jedinu potpuno bijelu orku.

Znanstvenici i studenti koji rade na projektu FEROP uočili su bijelu orku kojoj su nadjenuli nadimak Iceberg, tj. santa leda, a vjeruju kako je orka već odrasla, te ima otprilike 15 godina, što su zaključili prema leđnoj peraju koja je već dosegla maksimalnu veličinu odraslog kita od 2 metra.

Pročitajte i ovo Jato orka napalo jedrilicu Zastrašujući napad VIDEO Odmor iz snova prekinulo jato orki: "Probudili smo se i shvatili da smo lake mete" Eugene Finney pogledajte kako Bizarni slučaj na poznatoj plaži: Morski pas napao muškarca i spasio mu život. "Zagrlio bih ga"

Stručnjaci vjeruju kako postoji mogućnost da je Iceberg zapravo albino životinja kao i Chima, bijela orka koja je ulovljena 1970. godine i umrla u zatočeništvu zbog zdravstvenih komplikacija, piše Reuters.

Ova bijela orka zapažena je prvi put 2010. godine, a znanstvenici se nadaju kako će ju vidjeti još nekoliko puta za vrijeme ovog projekta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene