Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zloglasni Abu Ghraib ponovno u iračkim rukama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zloglasni bagdadski zatvor Abu Ghraib, koji je u svijetu postao poznat nakon što su objavljene fotografije o američkom zlostavljanju iračkih zatvorenika, ponovo je pod iračkom kontrolom, objavio je glasnogovornik iračke vlade.

- Američke snage predale su nam upravu nad zatvorom. Abu Ghraib je sada prazan, u njemu se ne nalazi nitko, dodao je glasnogovornik Ali Dabag na tiskovnoj konferenciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

- Iračka vlada će sada razmotriti kako Abu Ghraib može najbolje poslužiti nacionalnim interesima zemlje, dodao je Dabag.

Zatvor u zapadnom dijelu Bagdadu na zao je glas došao još u vrijeme režima Sadama Huseina, kada je služio za mučenje političkih neistomišljenika. 

Fotografije američkih vojnika koji brutalno zlostavljaju iračke zatočenike 2003. godine pojačale su njegovu negativnu reputaciju i razbuktale antiameričke osjećaje među Iračanima
i arapskim svijetom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene