Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj završen

Zločin iz strasti: Ubijena u Italiji nije Hrvatica, već Srpkinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladu djevojku i njezinog partnera nasmrt je izbo nožem, a sebi je presudio prerezavši si vrat. Srbin Zoran Joksimović (28), pišu talijanski mediji, zločin je navodno počinio iz ljubomore, prije nego li je presudio sebi.

Joksimović je prvo ubio 24-godišnju sunarodnjakinju Katarinu Marković, a potom je nožem teško ranio i 34-godišnjeg Salvatorea Tota Ciantia, koji je kasnije umro u bolnici. Sve se dogodilo u samom središtu talijanskog grada Ceva, u ponedjeljak oko 20 sati, piše Corriere della sera, a Joksimovića je policija pronašla u stanu nedaleko od mjesta zločina, prerezanog vrata. Liječnici su Joksimovića tijekom noći pokušali oživjeti, no nisu u tome uspjeli te je ovaj tijekom noći i umro od posljedica samoranjavanja.

Pročitajte i ovo Policija u Bugojnom, BiH Ubijen 21 Hrvat Istraga u BiH o samoubojstvu svjedoka u istrazi ratnih zločina nad Hrvatima Slika nije dostupna Na koncu si prerezao vrat Italija: Ubio Hrvaticu i njenog prijatelja, te potom i sebe

>> Italija: Ubio Hrvaticu i njenog prijatelja, te potom i sebe

Lokalna policija pokušava dokučiti prirodu odnosa, navedene tri osobe, no glavna im je pretpostavka kako se zapravo radilo o zločinu iz strasti. Katarina je u Italiji bila trenutno nezaposlena, a Joksimović je u Italiju stigao prije otprilike tjedan dana te potražio smještaj u gradu Ceva, u čemu mu je ona pomogla. Njegova veza s Katarinom Marković, zapravo nikome nije poznata, no lokalna policija smatra slučaj više-manje zatvorenim. Prema prvoj rekonstrukciji, Joksimović je slijedio Ciantia na sastanak s Katarinom, a prvi je smrtonosan ubod uputio prvo prema djevojci, a nakon toga i prema Ciantiju, koji je zateturao par koraka, prije nego li se srušio na tlo pored obližnjeg restorana Italija.

Joksimović je nakon tog čina odšetao do stana udaljenog nešto više od kilometra, od mjesta zločina i istim si nožem okončao život. Oko 23 sata policija je došla na vrata njegovog stana, no na njihovo kucanje nije bilo odgovora pa su provalili u stan, samo da Joksimovića našli u lokvi krvi i s nožem pored tijela. Svjedok događaja bila je samo jedna žena, koja je neprestano urlala. Liječnici navode kako je Joksimović umro 45 minuta iza ponoći. 'Što se policije tiče ta je tragična priča završena', izjavio je lokalni policijski zapovjednik Francesco Laurenti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene