Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveće dostignuće

Život im se produžio do 6 godina - I to zbog samo jednog razloga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekivani životni vijek istočnih Nijemaca značajno je narastao otkad je došlo do ujedinjenja sa zapadnom Njemačkom, pokazala je nova studija.

Ujedinjenje je dodalo 6,2 godine očekivanom životnom vijeku muškaraca, a 4,2 godine ženama, pokazale su kalkulacije koje je proveo Tobias Vogt, znanstvenik na Institutu za demografska istraživanja Max Plank, a koje su objavljene pred 25. obljetnicu pada Belinskog zida.

Pročitajte i ovo Teški poslovi bili su razlog ranijeg umiranja muškaraca (Foto; AFP) Dobre vijesti Kada će muškarci u prosjeku živjeti jednako dugo kao i pripadnice ljepšeg spola? Odgovor je – 2023.! Španjolski umirovljenici vježbaju (Foto:AFP) Istraživanje Stanovnici ove europske zemlje do 2040. živjet će dulje i od Japanaca

Da Demokratska republika Njemačka još uvijek postoji, dječaci rođeni 2011. mogli bi doživjeti 70,9 godina a djevojčice 78,7, pokazala je studija.

Nakon teške nesreće završio u komi, a kad se probudio život mu se promijenio!

Ovako, ti dječaci mogu očekivati da će doživjeti 77,1 a djevojčice 82,9 godina.

"Iako se ponekad previđa, očekivani životni vijek jedan je od najvećih dostignuća njemačkog ujedinjenja", smatra Vogt. Ocjenjuje da je to prije svega posljedica bolje medicinske skrbi te podizanja životnog standarda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene