Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi problemi za Budimira

Predsjednika Federacije BiH ispitivali zbog pištolja bez dozvole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedugo nakon što su ga pustili da se brani sa slobode u slučaju korupcije, predsjednik Fedreacije BiH Živko Budimir našao se u novom problemu, ovoga puta zbog navodno nezakonitog posjedovanja oružja.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir ponovno je u utorak saslušan u sjedištu Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), ovoga puta zbog sumnje da je protuzakonito posjedovao oružje.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Slika nije dostupna Uskoro će i na godišnji Nakon mjesec dana pritvora, premijer Federacije BiH vratio se na posao

Budimir je u sjedište SIPA-e u Sarajevu pozvan kako bi dao izjavu o pištolju koji je pronađen u njegovu stanu u Mostaru, kojega je policija pretražila tijekom akcije uhićenja predsjednika FBiH provedene 26. travnja.

>> Nakon mjesec dana pritvora, premijer Federacije BiH vratio se na posao

Budimir je nakon puštanja iz pritvora po odluci Suda BiH krajem prošlog tjedna potvrdio kako je u njegovu stanu bio pištolj kojega je dobio na poklon još 1996. godine, a za njega nije imao potrebnu dozvolu jer je zaboravio tražiti njezino produljenje.

Prije odlaska u policiju kako bi dao izjavu, Budimir je u Sarajevu iznenada sazvao novinare kako bi demantirao izjavu što su mu je pripisali neki mediji o tome da je "Armija BiH izvršila agresiju na Hrvatsku".

Budimir je kazao kako ga se citiranjem nepostojećih izjava zapravo pokušava diskreditirati kod Bošnjaka koji su mu uglavnom iskazivali potporu u vrijeme dok je bio u pritvoru pod sumnjom za korupciju.

Prema interpretacijama nekih medija koje Budimir nije imenovao, on je u ponedjeljak za TV Federacije BiH (FTV) izjavio kako je Armija BiH vršila agresiju na Hrvatsku, a sam Budimir tvrdi kako je on zapravo govorio o agresiji na Hrvatsku koja je dolazila s teritorija BiH, a činile su je JNA i srpske paravojne postrojbe.

Podsjetio je pritom na napade na Dubrovnik ili na gradove u Posavini. "Svi znamo da su postrojbe vojske Republike Srpske i postrojbe koje su dolazile u BiH s prostora Jugoslavije vršile topničke napade na Hrvatsku. To je ono što sam ja jučer izjavio i što je činjenica koje su svjesni svi oni koji su svjedoci ratnih događaja", kazao je Budimir. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene