Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan 11-godišnjak optužen je zbog postavljanja žileta na tobogan. Radi se o činu koji je šokirao cijelu zajednicu američke države New York.


Žrtva je 6-godišnji dječak koji je završio u bolnici s ranom od 30 šavova. 'Spustio sam se niz tobogan i odjednom kao da me nešto probolo. Ubrzo je došla hitna pomoć i završio sam u bolnici', prisjeća se dječak.

Vezani članci Slika nije dostupna Apsurd u Vukovaru: Dobili najmodernije bazene i fitnes sadržaje, a škole se - raspadaju Slika nije dostupna Biograd: Stradala spuštajući se niz tobogan - bori se za život!

Vlasti su u početku bile zabrinute jer se sumnjalo kako se radi o odrasloj osobi koja zlostavlja djecu. Kada je otkriveno da je ipak riječ o dječaku svima je bilo malo lakše. No roditelji su i dalje zabrinuti. 'Nije mi nimalo ugodno kada znam da sa djetetom ne mogu mirno doći u park. Od sada ću morati provjeravati svaku klupu, ljuljačku ili tobogan', požalila se jedna majka.

'11-godišnje dijete razumije razliku između dobra i zla, ali ne razumije jesu li posljedice njegovih djela dobre ili loše', objasnio je pedijatar. Sudac okružnog suda izjavio je kako smatra da 6-godišnjak zapravo nije bio meta okrutne šale, već je žilet bio namijenjen 'prvom koji naiđe'. 'Žilet je postavljen, međutim ništa ne upućuje na to da je meta bila specifično ovaj 6-godišnji dječak', dodao je sudac.

Osumnjičeni dječak izjavio je kako nije želio nikome nauditi, a njegova majka tvrdi da je cijeli čin nije bio namjeran. Unatoč tome što vjeruju kako se radi o izoliranom slučaju, istražitelji preporučuju roditeljima da pregledaju park prije nego što puste djecu da se igraju

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju