Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uri Davis

Židov izabran u upravu Fataha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Židov izraelskog državljanstva i anticionistički aktivist Uri Davis izabran je u upravu Fataha, doznaje se od palestinske strane.

Uri Davis, (66), profesor sociologije na sveučilištu Al-Qods u predgrađu istočnog Jeruzalema, izabran je u Revolucionarno vijeće Fataha, stranke koju vodi palestinski predsjednik Mahmud Abas. ‘Imam izraelsko i britansko državljanstvo, ali prije svega se osjećam Palestincem koji govori hebrejski’, izjavio je prije glasovanja prošle nedjelje, čiji su rezultati objavljeni ove subote.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dva incidenta Izraelci ubili šestoricu Palestinca na Zapadnoj obali i Gazi Slika nije dostupna Hamas i Fatah Abas: Morat ćemo priznati Izrael

>> Abas ponovno izabran za predsjednika Fataha

Želi predstavljati nearapske aktiviste

Profesor Davis je rekao da u Revolucionarnom vijeću želi predstavljati stotine nearapskih aktivista koji su sudjelovali u palestinskoj borbi. Davis je član Fataha od 1984. i sa suprugom Palestinkom živi na Zapadnoj obali. Revolucionarno vijeće je iza Središnjeg odbora, druga instanca Fataha po važnosti. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene