Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozije u Bagdadu

Teror u Bagdadu: Ubijene najmanje 132 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji dva automobila bombi u središtu Bagdada prema službenim je podacima poginulo 132 ljudi, a ranjeno 520, javlja BBC.

Policija i iračka državna televizija objavili su da su napadi izvršeni u nedjelju prijepodne, a ciljali su na zgradu pokrajinske uprave i ministarstvo pravosuđa u Bagdadu. Od jačine eksplozija zgrade u središtu Bagdada zatresle su se, a nad gradom su se digli oblaci dima. Policija se pribojava da bi broj žrtava mogao biti još veći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bit će teško identificirati žrtve Samoubilački napad u Iraku, 52 mrtvih Slika nije dostupna Irak: 7 mrtvih u Baquoubi; sukobi sa sadristima u Bagdadu

Dvostruki napad, smatraju promatrači, podsjeća na onaj koji se dogodio 19. kolovoza pred zgradama ministarstva vanjskih poslova i ministarstva financija, kada je u samoubilačkom napadu poginulo 95 osoba, a više od 600 ih je ranjeno. Zapovjednik iračkih kopnenih vojnih snaga, general Ali Gejdan nedavno je upozorio na opasnost od novoga nasilja, zbog održavanja parlamentarnih izbora i osnivanja nove vlade.

Iz ureda premijera Nurija al-Malikija objavljeno je kako su počinitelji željeli posijati kaos u zemlji, omesti politički proces i spriječiti održavanje parlamentarnih izbora. Iračke su vlasti najavile trodnevnu nacionalnu žalost. Iračke vlasti najavile su trodnevnu nacionalnu žalost. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene