Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekrasan pogled

Čudo arhitekture: Ovo je najviši neboder u Europi i uskoro će biti dovršen

Lakhta Center (Foto: Getty)
Lakhta Center (Foto: Getty) Getty
Aktualno Galerija Lakhta Center (Foto: Getty) Lakhta Center (Foto: Getty) Foto: Getty +0 Lakhta Center (Foto: Getty) Galerija 1/2 >>
Sada je i službeno! Najveći neboder u Europi nalazi se blizu Sankt-Peterburga u Rusiji i njegova izgradnja bliži se kraju.

Neboder ima prelijep pogled na Finski zaljev, a visok je 462 metra. Zgrada je dobila naziv Lakhta Center, a gradnja je započela 2012. godine. U nju će se do kraja iduće godine smjestiti zaposlenici ruske kompanije Gazprom, donosi CNN.

Pročitajte i ovo Kaskader Remnigma - 4 zarobljeni kaskader Pao je sa 68. kata, a posljednja fotografija daje naslutiti zašto je bio tamo: "Mahnito je kucao na prozor" Slika nije dostupna Napad u Rusiji VIDEO Detonacija raznijela izloge: Snimljena eksplozija u kojoj je ubijen ruski vojni bloger

Napravljene su i snimke dronom, iz kojih je vidljivo kako zgrada nalikuje plamenu koji je dio Gazpromova loga. Osim poslovnih prostorija, u njoj će se nalaziti dvorane, trgovački centar, bolnica, muzej i teretana. Tu su još i tri trga, amfiteatar, fontane i pješačke staze.

Temelji su doboki 82 metra i time su ušli u Guinnessovu knjigu rekorda. Iako se neboder koji će biti 13. najveća zgrada na svijetu trebao graditi u centru Sankt-Peterburga, to se nije dogodilo. Građani su negodovali misleći kako će narušiti vizuru grada, pa je odlučeno kako će se graditi 8 kilometara od nekadašnjeg Lenjingrada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene