Predstavljanje Michelin vodiča za restorane, ilustracija (Foto: DPA/PIXSELL)
Predstavljanje Michelin vodiča za restorane, ilustracija (Foto: DPA/PIXSELL)

Jedna žena je preminula, a još se 28 ljudi otrovalo hranom koju su pojeli u španjolskom gradu Valenciji u restoranu koji je nositelj Michelinove zvijezdice.


Lokalne zdravstvene institucije u izvješću su objavile kako je 46-godišnja žena umrla nakon što je pojela obrok u restoranu Riff. Od posljedica teškog trovanja hranom preminula je prošle nedjelje u svojem domu. Njezin suprug i 12-godišnji sin, s kojima je bila u restoranu, također su se otrovali hranom no uspješno se oporavljaju.

Vezani članci Očevid na brodu Atlantia (Foto: Dnevnik.hr) Tko je mladi hvarski liječnik koji je prvi pomogao otrovanim Talijanima Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Djeca otrovana na brodu smrti su boljeg zdravstvenog stanja, ali i dalje ne dišu samostalno: Ako im se organi oporave u narednim danima, skinut će ih s respiratora

Svi zaraženi gosti u restoranu su jeli u periodu između 13. i 16. veljače ove godine. Inspekcija je u restoran ušla u ponedjeljak 18. veljače te izuzela uzroke hrane koji su poslani u španjolski Nacionalni centar za toksikologiju na analizu. Za sad nije poznat uzrok zaraze, piše CNN.

Vlasnik i glavni kuhar u restoranu Bernd H. Knöller u priopćenju se ispričao gostima te izrazio duboko žaljenje zbog incidenta napominjući kako u potpunosti surađuje s vlastima kako bi se utvrdilo što je točan uzrok trovanja i kako je do njega došlo.

"Odlučio sam privremeno zatvoriti restoran dok ne utvrdimo uzrok ove situacije i ponovno osiguramo potrebne uvjete za sigurnost osoblja i gostiju", poručio je.

Restoran Riff nosi jednu Michelinovu zvijezdicu, što je prestižna ocjena u ugostiteljstvu.