Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislila je da studira medicinu...

Žena ubojice osvetnika: Ponosna sam na muža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena dvostrukog agenta koji je, u samoubilačkom napadu u Afganistanu, ubio sedam djelatnika CIA-e, rekla je da je mislila kako njezin muž tamo studirao medicinu. Njegova smrt ju je šokirala, ali kaže da se ponosi njime.

'On je obavio veoma važnu operaciju u u jednom takvom ratu', rekla je Defne Bayrak, a prenosi Reuters. Supruga Humama Khalila Abu-Mulala al-Balawija upoznala je dok je studirala medicinu u Istanbulu. Živjeli su u Jordanu, sa svoje dvije kćeri, prije nego su se preselili u Tursku. Bayrak je za mužev samoubilački napad u američkoj bazi u Afganistanu saznala kad ju je nazvao jedan od njegovih prijatelja iz Pakistana. Desetak dana prije napada muž joj je javio da se planira vratiti u Tursku. Kaže kako je sumnjala da on ili radi za CIA-u ili da je član Al- Kaide.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrdilo Ministarstvo Britanski snajperist jednim metkom ubio šest talibana Slika nije dostupna Smrtonosan napad Bombaš samoubojica ubio 50 sirijskih vojnika

Afganistansko krilo Al-Kaide preuzelo je odgovornost za ovaj bombaški napad kojeg se smatra drugim najsmrtonosnijim u povijesti CIA-e. To je, kažu, osveta za ubijanje njihovih vođa. Bivši službenici CIA-e izjavili su da je Balawi bio unovačen u Jordanski ogranak organizacije zato da bi ga pokušali infiltrirati u redove Al-Kaide i talibana.  Balawi je prije surađivao s islamistima, ali su američke i jordanske špijunske agencije smatrale da je uspješno 'deradikaliziran'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene