Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebna mu je operacija

Strava u Švedskoj: Žena 30 godina vlastitog sina držala u zatočeništvu, pronađen je u strašnom stanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedamdesetogodišnja žena uhićena je u Stockholmu zbog držanja sina u zatočeništvu 30 godina, rekli su policija i tužitelj u utorak.

Muškarca u dobi od 40-ak godina u vrlo lošem stanju pronašao je rođak u stanu u nedjelju, rekla je štokholmska tužiteljica Emma Olsson za Reuters, a on je ondje držan možda 30 godina.

Pročitajte i ovo Strava u Vrbovcu - 2 Strava kod Vrbovca Obitelj zlostavljala petoricu muškaraca s mentalnim teškoćama: Tukli ih remenom, izgladnjivali i tjerali na prisilni rad Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla"

Više je švedskih medija citirajući rođaka koji ga je pronašao prenijelo da je muškarac ležao na prekrivaču na podu, bio je bez zuba, nije mogao govoriti, a tijelo mu je prekriveno ranama i čirevima.

"Sada je u bolnici, znam da mu je potrebna operacija", rekla je Olsson, koja nije dala druge detalje o njegovu stanju.

Izvučen iz škole s 12 godina

List Expressen i drugi mediji objavili su da je sin izvučen iz škole u dobi oko 12 godina. Pored njega na zidu su bila dva kalendara iz 1995. i 1996., a stan je bio u neredu, rekao je rođak, a prenijeli mediji.

Majka niječe optužbe za zatočeništvo i teške tjelesne ozljede, rekla je Olsson u izjavi.

Nijedno od njih nije imenovano. Zasad nema objašnjenja zašto je sin držan u zatočeništvu.

Policija, koju je upozorilo bolničko osoblje, okružila je stan u štokholmskoj četvrti Haninge radi istrage. "Istražujemo koliko dugo je sin bio zatočen, pretpostavljamo da je to bilo jako dugo", rekao je glasnogovornik policije za Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene