Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Neki se rugaju, neki šale

Nije joj lako - Problemi počinju kad otvori usta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanka Norma Clarke imala je deset godina kada je čula snimku svog glasa i shvatila koliko je neobičan

Britanka Norma Clarke žena je s neobično dubokim glasom zbog kojeg ne može telefonskim putem otkazati tv programski paket. Naime, osoblje u pozivnom centru ne vjeruje da nije muškarac.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković OGLASILI SE I IZ HDZ-a Nižu se reakcije na uhićenje zbog komentara o premijeru: ''Plenkovićev kult ličnosti ne može podnijeti par pokvarenih jaja" Anka Mrak Taritaš (FOTO: Patrik Macek/PIXSELL) 53,2 milijuna Milijuni otišli Crkvi, javio se i GLAS: "HDZ kupuje naklonost crkvenih poglavara. Otimaju čak i europski novac"

Zbog abnormalno proširenih glasnica Norma priča kao muškarac otkad zna za sebe. Otkazivanje paketa samo je jedan od mnogih slučejva u kojima joj putem telefona nisu vjerovali da je žena.

'Ne mogu prikriti svoj glas, pokušala sam. Ali kako su mi rekli, putem telefona moj glas zvuči još dublje nego uživo', kaže.

Šokantno: Bogataši psima čupaju glasnice kako ne bi lajali!

Dio razgovora u kojem objašnjava da je ona gospođa Clarke obično traje i po pet minuta. A to je samo jedna od situacija. Godinama je bila predmet šala, a od njih ne bježe ni njene kćeri.

U Middletonu je odrastala s tri sestre i dva brata, a muška boja glasa prati je od rođenja.

'Dok sam odrastala moj glas bio je jednako dubok kao glasovi moje braće, ali to nikad nije bio problem u mojoj obitelji', prisjeća se. To je jednostavno bilo tako i njezinoj majci nikad nije padalo na pamet voditi je doktoru zbog toga, piše Daily Mail.

Stanje za koje lijeka nema

Koliko je neobičan njezin glas shvatila je s deset godina kada je čula snimku sebe kako pjeva.

Kasnije je zbog 'problema' obratila nekoliko liječnika, ali za njezino stanje lijeka nema.

Posljednji pregled dogodio se prije 10 godina. Liječnici su joj niz grlo spustili kameru i otkrili da ima najdeblje glasnice koje su ikad vidjeli. Pokušali su osmisliti način kako ih stanjiti i dati joj ženski glas - i na kraju poručili da ništa neće biti uspješno.

Majci četvero djece koja radi u pekarnici više od 25 godina 'macho glas' znao je izazivati probleme.

Dobila nadimak 'žena s glasom'

'Kada otvorim usta i progovorim vidim ljude kako se pitaju jesam li zaista žena', kaže i dodaje da je djeca diljem grada zovu 'žena s glasom'. Dolaze u njezinu radju samo kako bi je slušali. Ima i mladića koji dođu s namjerom da je omalovažavaju. Njima samo poruči da se vrate kada budu imali glas poput njenog. Uvijek odu posramljeni.

Unatoč svemu, i sama se nastoji šaliti na račun svog glasa, a koristi ga i za šale s drugima.

'Jednom sam se pretvarala da samo novi dečko moje prijateljice dok je putem Skypea razgovarala s bratom u Kanadi. U potpunosti nam je povjerovao', priča.

Norma je udana za 61-godišnjeg Johna Clarkea. Imaju četiri kćeri i šestero unučadi. Kaže da glas nikad nije tjerao muškarce od nje.

'Udavala sam se dva puta i uopće nisam imala problema s muškarcima zbog glasa. Mislim da im se sviđalo to što sam bila malo drugačija', zaključuje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene