Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbunjujući slogan

Mamac za turiste: 'Zemlja silovanja i meda' ili ipak nešto drugo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Isti slogan koriste već 60 godina i svjesni su činjenice da možda zbunjuje njihove goste.

Tisdale, maleni kanadski zaseok, idiličan je kraj u cijeloj regiji poznat po svojim prekrasnim poljima žutog cvijeća i velikom broju košnica, piše Independent. 

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Međutim, trenutno razmatraju promjenu seoskog mota koji ih ponosno prati više od 60 godina. Žele nešto malo atraktivnije.

Naime, moto na engleskom glasi 'The land od Rape and Honey'. Problem predstavlja riječ rape koja u njihovom slučaju znači repica, ali svjesni su mogućnosti da je mnogi shvaćaju pogrešno jer riječ 'rape' znači i silovanje.

A ne žele da netko misli da su 'Zemlja silovanja i meda'. Žele naravno da ih se povezuje s uspješnom proizvodnjom uljane repice i meda.

Nakon što se hrvatski web dobro nasmijao, HŽ izabrao slogan!

Dužnosnici su odlučili provesti istraživanje među mještanima i provjeriti treba li neke stvari mijenjati, a među njima i slogan. Stanovnici se slažu da bi slogan mogao dovesti do čudnih pogleda od strane posjetitelja, ali neki odbijaju promjenu.

Slogan je i slavan i neslavan. A ako mjesto želi biti privlačnije turistima, moto bi čak bilo dobro i ostaviti takvim kakav je sada jer mnogi ljudi koji prolate kroz Tisdale rado se slikaju pored znaka na kojem je moto ispisan.

Ako se pak moto promijeni glavna atrakcija postat će veliki, gotovo pet metara dug i dva metra širok, kip pčele.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene