Željko Komšić, novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH, kaže da će zatvoriti ured člana Predsjedništva u Mostaru te da će predložiti da se prostor ustupi potrebama mostarskih studenata.

Galerija


"Odmah pokraj rezidencije odlazećeg člana Predsjedništva nalazi se srušena sveučilišna čitaonica, koju nitko nije obnovio poslije rata. Želim vidjeti kakve su mogućnosti da trenutne prostorije Ureda Predsjedništva u Mostaru učinimo zajedničkim prostorom za učenje i aktivnosti studenata.

Vezani članci Željko Komšić (Foto: AFP) Verbalni rat se zaoštrava: Komšić optužio hrvatske dužnosnike da "petljaju i lažu" Željko Komšić (Foto: Pixsell, Armin Durgut/HaloPix) Oštre reakcije iz BiH, Željko Komšić napao Grabar-Kitarović: "Ona je nestabilna, ne BiH"

Po preuzimanju mandata želio bih se sastati s predstavnicima unije studenata, te da se u tome smislu upoznam s njihovim razmišljanjima o prijedlogu, ali i da govorimo o mogućnosti realizacije prijedloga. Najavio sam zatvaranje tog ureda, ali ne želim da prostorije zjape prazne i neiskorištene", kaže Komšić.

Poručio je da je iskren u namjeri da sljedeće četiri godine bude netko tko će povezivati ljude.

"Želim svoju energiju uložiti u mlade ljude, da pričamo o Fondu otvorenih škola i postepenom približavanju u nastojanju da nadiđemo segregaciju u srednjim i osnovnim školama. Želim početi mijenjati način na koji razgovaramo o obrazovanju i prilikama za generacije koje dolaze. Hajde da pričamo o pozitivnim stvarima, možemo li tako krenuti sa ovim mandatom", zaključio je Komšić.

Podsjetimo, Željko Komšić zatvaranje ureda člana Predsjedništva u Mostaru najavio je i tijekom svoje kampanje, a to je izgleda jedna od prvih stvari koje će i napraviti u ovom mandatu.