Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednja želja umirućeg dječaka

Želi doživjeti vjenčanje roditelja, a oni za to nemaju novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petogodišnji Pascal iz njemačkog grada Dresdena već godinu dana vodi bitku s rakom. No, tumor na njegovom srcu i plućima već se prilično proširio te je dječakova sudbina u najmanju ruku neizvjesna.

Liječnici su Pascalu prognozirali još samo 6 tjedana života. Njegova posljednja želja jest da vidi vjenčanje svojih roditelja. 'Sve je počelo prije godinu dana. Primijetili smo da Pascal stalo ima plave usnice. Ultrazvuk je pokazao užasnu dijagnozu, tumor u uznapredovaloj fazi', prisjeća se majka Yvonne. Dječak je prebačen u bolnicu, ali kemoterapije mu nažalost nisu pomogle. Stanje mu se pogoršalo. Unatoč opadanju kose, stalnom povraćanju i kemoterapijama, Pascal je ostao hrabar. Poželio je prisustvovati vjenčanju svojih roditelja i nositi im cvijeće.

Pročitajte i ovo Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti" Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe"

Nemaju novca za pokriti troškove

No, njegovi roditelji su nezaposleni i premda su planirali vjenčanje te žele svojem umirućem sinu ispuniti posljednju želju, ne znaju kako pokriti troškove. 'Željeli smo se vjenčati krajem godine, ali sada više nemamo vremena', kaže otac Marco. 'Čak i ako uspijemo skupiti novac, ne znam hoće li naš sin to doživjeti', dodaje majka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene