Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njima i prijatelj iz djetinjsta

Zelenski u problemima, otpustio visoke dužnosnike: "Više od 60 zaposlenika radi protiv naše države"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izdao je kasno u nedjelju naloge za smjenu čelnika ukrajinske Službe državne sigurnosti i glavne tužiteljice.

Naredbe za smjenu šefa ukrajinske službe sigurnosti Ivana Bakanova, prijatelja Zelenskog iz djetinjstva, i glavne tužiteljice Irine Venediktove, koja vodi napore za procesuiranje ruskih ratnih zločina u Ukrajini, objavljene su na službenoj stranici predsjednika.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Bez objašnjenja Ponovno čistka u redovima: Zelenski smijenio nekoliko bliskih suradnika Marija Zaharova reakcije iz Rusije Putinova propagandistica: "NATO je u šoku zbog Macrona. Situacija za Zelenskog je katastrofalna, ništa mu neće pomoći"

Zelenskij je objavio da više od 60 zaposlenika njihovih službi radi protiv Ukrajine na teritoriju pod ruskom okupacijom te da je pokrenut 651 kazneni postupak za veleizdaju i kolaboraciju s Rusijom djelatnika tužiteljstava, istražnih tijela i službi sigurnosti.

"Konkretno, više od 60 zaposlenika tužiteljstva i Službe sigurnosti Ukrajine ostalo je na okupiranom području i radi protiv naše države", rekao je.

Zelenskij je rekao da takvi zločini nameću "vrlo ozbiljna pitanja" za smijenjene čelnike i dodao da će se "na svako od tih pitanja adekvatno odgovoriti".

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene