Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od ebole

Štrajk zbog ebole: Ne žele više čistiti zahode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajkaši ističu da nisu prošli odgovarajuću obuku kojom bi bili upućeni u to kako se zaštititi od zaraze te da ne dobivaju izdržljive rukavice i maske za lice koje bi koristili pri čišćenju zrakoplova.

Oko 200 djelatnika službe čišćenja zrakoplova u četvrtak je odbilo raditi na njujurškom aerodromu LaGuardia u znak prosvjeda protiv onoga što smatraju nedovoljnom zaštitom od izlaganja eboli, jer im je u opisu posla i čišćenje WC-a, pa i izbljuvaka.

Pročitajte i ovo Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?'' Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete

Djelatnici službe Air Serv, iako nemaju službenog sindikata, tijekom noći su na Terminalu D organizirali štrajkaški skup i odredili jednodnevnu obustavu rada kako bi upozorili na, kako smatraju, preveliku izloženost smrtonosnom virusu tijekom čišćenja unutrašnjosti zrakoplova.

'Ljudi povrate, a mi to moramo čistiti s vrlo oskudnom i nekvalitetnom opremom, poput rukavica koje pucaju', rekla je djelatnica službe čišćenja zrakoplova Antonia Alvarado u pisanoj izjavi koju je objavio Međunarodni sindikat uslužnih djelatnika, najveći te vrste u Americi.

Štrajkaši su u priopćenju istaknuli da nisu prošli odgovarajuću obuku kojom bi bili upućeni u to kako se zaštititi od zaraze te da ne dobivaju izdržljive rukavice i maske za lice koje bi koristili pri čišćenju zrakoplova.

U Makedoniji je umro Britanac za kojeg se sumnja da je bio zaražen ebolom!

Djelatnici Air Serv-a, koji se žele sindikalno organizirati, nakratko su napustili štrajkašku kolonu kako bi nazočili kratkoj obuci o ponašanju kod zaraznih bolesti, koju je organizirao granski sindikat.

U priopćenju su također naglasili da im je poslodavac - ABM Industries, koji se nije oglasio ikakvim komentarom na štrajk - prepolovio broj čistača i smanjio vrijeme predviđeno za čišćenje unutrašnjosti cijelog zrakoplova s gotovo 45 minuta na samo pet minuta.

Njihovo odbijanje rada pogodilo je letove zrakoplovnog prijevoznika Delta Air Lines, pa su njihovi zaposlenici, koji inače obavljaju druge poslove u zračnoj luci, morali sami očistiti zrakoplove kako ne bi bilo poremećaja u redu letenja, rekli su iz Delte. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene