Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar kojega je postavio zaposlenik u čikaškoj zgradi kontrole leta doveo je do otkazivanja više od 1.700 letova na dvije glavne gradske zračne luke i preusmjeravanja zrakoplova diljem SAD-a, izvijestili su dužnosnici.


Letovi su nakon četverosatnog prekida nastavljeni na međunarodnoj zračnoj luci O'Hare, ali je došlo do 'uskog grla' u cijelom sustavu zračnog prometa za koje prijevoznici vjeruju da će trajati cijelog vikenda, odnosno da će se promet normalizirati tek za nekoliko dana.

Vezani članci Požar broda u Bilicama U Bilicama kod Šibenika planula jahta, potonula prije nego su je vatrogasci uspjeli ugasili Poržar kuće u Đurđenovcu - 1 Zapalila se kuća u Đurđenovcu, vatrogasci na požarištu pronašli beživotno tijelo

Policija je izvijestila da je požar u zgradi u Aurori, u blizini Chicaga, postavio čovjek koji se naknadno ozlijedio nožem. Pritom navodno nije bilo nikakvih naznaka da je u pitanju teroristički čin, a vatra je brzo ugašena.

Osumnjičeni muškarac dugogodišnji je zaposlenik tvrtke Harris Corp, koja pruža opremu i tehničku podršku objektima Savezne uprave za zračni promet (FAA) u Chicagu i drugim gradovima, no njegovo ime nije objavljeno.

Zrakoplovi u Chicagu prizemljeni zbog požara

FAA i dalje procjenjuje štetu koja može biti značajna, ali agencija očekuje da će se zračni promet u narednih nekoliko dana normalizirati. Kontrola leta prebačena je u druge centre u regiji poput Minneapolisa, Indianapolisa i Clevelanda.

Dužnosnici kažu i da će uhićeni 36-godišnjak preživjeti ozlijede koje si je sam nanio prije nego što u ga vatrogasci zatekli u podrumu zgrade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook