Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posljedice suše

Povlačenje vode na jezeru otkrilo jezivu tajnu: Pogledajte što policija otkriva iz tjedna u tjedan...

Bačva pronađena na dnu jezera Mead
Bačva pronađena na dnu jezera Mead Foto: Afp
Uslijed suše koja je pogodila jezero Mead u američkoj državi Nevadi i izazvala povlačenje razine vode, policija je u posljednja tri mjeseca otkrila već četvrti kostur koji se krio ispod površine.

Policija u američkoj saveznoj državi Nevadi je preko vikenda ponovno pozvana na jezero Mead, koje se nalazi na rijeci Colorado iza brane Hoover, nakon što su otkriveni ljudski ostaci koji su se dosad skrivali ispod površine vode.

Ovo je četvrti put u posljednja tri mjeseca da policija otkriva ljudske ostatke na tom jezeru, koji se pojavljuju uslijed suša i povlačenja razine vode. Službenici nacionalnog parka i ronilački tim Policijske uprave u Las Vegasu poslani su na jezero kako bi preuzeli ostatke, koji su se pojavili na plaži Swim, prenosi CBS News.

Službenici okruga Clark će, u suradnji s medicinskim istražiteljima i forenzičarima, pokušati utvrditi identitet preminule osobe, dok će lokalna policija ažurirati podatke o nestalim osobama. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija utvrđuje identitet Horor-šetnja kod Varaždina: U šumi pronašli ljudski kostur i komadiće odjeće

Policija je 1. svibnja pronašla bačvu koja je sadržavala ljudske ostatke u luci Hemenway na jezeru Mead. Ta je osoba ubijena vatrenim hicem, a bačena je u jezero vjerojatno nekad u '70-ima ili '80-ima.

Manje od tjedan dana nakon toga, policija je pronašla posmrtne ostatke u zaljevu Calville.

25. srpnja su djelomični ljudski ostaci pronađeni na području plaže Boulder. Policija pretpostavlja da ovi slučajevi neće prestati, i da će se još ljudskih ostataka otkrivati, kako će se voda uslijed suša nastaviti povlačiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene