Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nenamjerni nasilnik

Zbog poremećaja premlaćuje suprugu u snu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna žena morala je iz bračnog kreveta izbaciti voljenog supruga jer je ovaj razvio rijedak poremećaj zbog kojeg je napada u snu.

75-godišnji Derek Barfoot, pati od 'parasomnije', rijetkog poremećaja spavanja u kojem pacijent proživljava svoje nasilne snove.

Pročitajte i ovo Predao se mladić koji je napao političara u Dresdenu zaredali se napadi Mladić (17) koji je napao zastupnika predao se policiji: Političaru su polomljene kosti Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija

Njegova 47-godišnja supruga Elaine morala je skloniti sve noževe i oštre predmete iz kuće u strahu da je ne ubije dok spava.

Derek ju je već dva puta u snu udario u glavu, a jednom joj je čak pokušao slomiti ruku, poslije noćne more u kojoj je sanjao da netko pokušava napasti nožem.

Par je inače proveo skupa šest sretnih godina u istom krevetu, sve do prvog napada koji se dogodio prije četiri mjeseca.

I tako Elaine sada spava iza zaključanih vrata, dok se njezin očajni muž našao sam na kauču.

'On je inače vrlo miroljubiv čovjek i nikada prije nije učinio ovako nešto. Oboje smo vrlo šokirani', rekla je Elaine za Daily Mail.

Derek se podvrgnuo raznim testiranjima kako bi se otkrilo koji je najbolji način za liječenje njegove bolesti.

'Liječnici znaju o čemu je riječ, no ne znaju kako to liječiti. Posjetio sam toliko mnogo liječnika, psihijatra i terapeuta ali nitko mi nije mogao pomoći', dodaje Derek.

Obiteljski liječnik Barfootovih, Dr. Chilvers kaže da u 20 godina prakse nikada nije vidio ovakav slučaj.

'Radi se o vrlo, vrlo neobičnom poremećaju. Inače je mozak tijekom sna isključen od ostatka tijela no u ovom slučaju nije tako. To znači da pacijenti mogu oponašati radnje iz svojih snova i ako se osjećaju ugroženima pokušat će se obraniti', objašnjava Dr. Chilvers.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene