Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranske vlasti proglasile su dva neradna dana u Teheranu i nekim drugim gradovima kako bi smanjili dramatično onečišćenje zraka, objavili su iranski mediji.


U glavnom iranskom gradu u srijedu i četvrtak bit će zatvoreni svi uredi, banke, škole i sveučilišta. Automobili već prometuju po sustavu par-nepar, ovisno o brojevima na registracijskim pločicama.

Vezani članci Fail Namjerno ili slučajno? Motociklist pretjecao između automobila pa završio na podu Angela Merkel, Boris Johnson i Emmanuel Macron Reakcije na opasno zaoštravanje odnosa: Berlin, Pariz i London pozivaju Iran da ne krši nuklearni sporazum

U Teheranu se već tjedan dana bilježi kritična razina onečišćenja zraka, zbog čega je i prošla srijeda bila proglašena neradnim danom.

>> Teheran zbog onečišćenja proglasio srijedu neradnim danom

Zagađenje je veliki problem Teherana koji se nalazi u podnožju najviših planina na Bliskom istoku. Premrežen je vrlo prometnim autocestama, a broj njegovih stanovnika s devet milijuna svakog dana poraste na 12 zbog ljudi koji iz okolice dolaze na posao u glavni iranski grad. (Hina)