Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde srpski piloti

'Zbog novih propisa više avionskih nesreća'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska agencija za sigurnost uvodi nova pravila, zbog kojih će, barem kako tvrde srpski piloti, biti više avionskih nesreća.

EASA planira usvojiti odluku prema kojoj će letačko osoblje kontinuirano letjeti po 14 sati, a sva istraživanja pokazuju kako se ne smije letjeti više od 12 sati. Na odluku su navodno utjecale lobiranjem velike aviokompanije, a njihov je jedini interes zarada, piše Press.

Pročitajte i ovo Ilustracija I to se događa VIDEO Avion je trebao poletjeti, a onda je pilot izišao iz kabine i obratio se putnicima: 19 njih odmah je napustilo zrakoplov Slika nije dostupna Pilot zaprijetio putnicima 'Napustite avion ili ćete biti uhićeni'

U srpskom udruženju pilota tvrde kako je za 85 posto nesreća kriva ljudska greška, a 15 posto se dogodi zbog zamora posade.

>> Svi zračni putevi vode u Hrvatsku

EASA bi odluku trebala donijeti do kraja godine. Za razliku od Europe, u SAD-u su pak su smanjili radno vrijeme. Kod njih pilot smije raditi 13 sati danju i 9 noću. U Velikoj Britaniji maksimalno radno vrijeme pilota je 9 sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene